Aмериканския лек суров петрол West Texas Intermediate изненадващо поскъпна с

...
Aмериканския лек суров петрол West Texas Intermediate изненадващо поскъпна с
Коментари Харесай

Американският суров петрол изненада с рекорден ръст в четвъртък,  днес продължава да поскъпва

Aмериканския лек недопечен нефт West Texas Intermediate изненадващо нарастна с над 23% в четвъртък, възстановявайки повече от половината от загубите, насъбрани в сряда написа Си Ен Би Си.

Вчера цената на WТІ се увеличи с 23,8%, или 4,85 $, до 25,22 $ за барел, като по този метод сортът записа най-хубавият си ден в историята.

Като се има поради обаче, че от началото на годината WTI е поевтинял с 60%, това процентово нарастване дава отговор за относително по-малък растеж в цифрово изражение. Същевременно с това сортът Брент, който е референтен за Европа, регистрира растеж от 14,4%, или 3,59 $, до 28,47 $ за барел.

Рекордният растеж на WTI идва единствено ден, откакто той поевтиня с 24,4% до 20,37 $ за барел, достигайки 18-годишно дъно. Това беше третият най-лош ден в историята за американския недопечен нефт.

В последно време петролът е в много необикновена обстановка, подложен на както от страна на търсенето, по този начин и на предлагането. Забавянето на бизнес интензивността и пътуванията по целия свят тежат на търсенето, като в същото време с това предлагането е атакувано от Саудитска Арабия и Русия, която готвят нарастване на добива.

На фона на спора сред двете най-големи експортьорки на нефт, американският президент Доналд Тръмп съобщи, че Съединени американски щати може да подхващат нови ограничения в по този начин създалата се обстановка. Именно изявлението на Тръмп докара до скока в цената на американския недопечен нефт.

„ Имаме доста власт над обстановката и опитваме да намерим някаква среда “, зяави Тръмп пo вpeмe нa пpecĸoнфepeнция в Бeлия дoм. „ Te ca в борба зa цeнaтa, в борба за добива, в този момент е подобаващия миг да се намесим “, добави той.

Свиването на добива на страните от OPEC+ завършва в края на месеца, тъй че от април те ще могат да усилят добива си колкото желаят.

Към 10:05 тази заран американският недопечен нефт нарастна с 1,77 $, или 6,83%, до 27,68 $ за барел. Стойността на Брента се увеличи с с 1,64 $ за барел, или 5,41%, до 31,94 $ за барел.

 

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР