Американския държавен секретар Майк Помпео застана до президента на Украйна

...
Американския държавен секретар Майк Помпео застана до президента на Украйна
Коментари Харесай

Помпео обяви подкрепа за Зеленски, но не го покани в САЩ

Американския държавен секретар Майк Помпео застана до президента на Украйна Владимир Зеленски и даде обещание, че Съединени американски щати „ няма да трансформират “ поддръжката си за страната, до момента в който продължава да се бори с подкрепяните от Русия сепаратисти в източния й район, написа американското издание Washington Post, представено от Агенция Фоку с.

„ Днес имам ясно обръщение: Съединени американски щати виждат, че украинската битка за независимост, народна власт и разцвет е смела “, означи той. „ Нашият ангажимент за поддръжка няма да се промени “.

Думите на Помпео идват, до момента в който Сенатът продължава да преглежда делото за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, който стартира с обвинявания за задържане на военна и дипломатическа помощ за Украйна и следствието против Джо Байдън.

Помпео отхвърли, че администрацията на Тръмп е сложила такова следствие като изискване за среща в Белия пушек в украинския президент. Но той не можа да предложи дата, когато двете страни ще могат да проведат среща сред Тръмп и Зеленски.

„ Президентът Зеленски е добре пристигнал да пристигна във Вашингтон, когато ще имаме опция да създадем нещо положително за американския и украинския народ “, сподели Помпео.

Украинските чиновници обезверено търсят метод да проведат среща в Белия дом с Тръмп, откакто Зеленски, някогашен комедиант без политически опит, завоюва президентски избори предходната пролет.

„ Готов съм да отида и на следващия ден “, удостовери своя интерес Зеленски.

В същото време, макар отсъствието на дата, което евентуално разочарова Зеленски, младият водач завоюва дълго чаканата проява на поддръжка от страна на висшия американски посланик, който назова Украйна „ защитната стена сред свободата и авторитаризма в Източна Европа “. Помпео добави, че Съединени американски щати ще продължат да оказват помощ за Украйна в региона на сигурността, която от 2017 година е получила 1 милиарда $.

Белият дом опита да употребява визитата, с цел да спре рецензиите, че експлоатира Украйна за политически цели и да удостовери, че връзката сред Съединени американски щати и Украйна остава мощна. Зеленски изрази своята признателност за поддръжката на Съединени американски щати и акцентира, че тя остава непрекъсната по време на целия развой по импийчмънт.

„ Не мисля, че другарските и положителни връзки са повлияни от процеса по импийчмънт против президента “, добави Зеленски.

Помпео също по този начин се стреми да отхвърли изказванията, че Тръмп е пристискал Зеленски да проверява Байдън, като в това време задържа военна помощ от 400 млн. за Украйна.

Въпреки обществените изказвания на Тръмп, че Украйна е „ корумпирана “ страна, с която Европа би трябвало да се оправи, Зеленски още веднъж изрази своята признателност за администрацията на Тръмп, която има „ непреклонна позиция във връзка с войната в Донбас “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР