Американските законодатели направиха сериозна стъпка в процеса на импийчмънт днес,

...
Американските законодатели направиха сериозна стъпка в процеса на импийчмънт днес,
Коментари Харесай

Искането за импийчмънт на Тръмп отива в Камарата на представителите

Американските законодатели направиха сериозна стъпка в процеса на импийчмънт през днешния ден, като утвърдиха двете обвинявания против Доналд Тръмп, изпращайки ги за гласоподаване в Камарата на представителите. Двете обвинявания са за корист на президента с пълномощията му и възпрепятстване на Конгреса, напомня Агенция Франс Прес.

 © БГНЕС
Демократите и републиканците в правосъдната комисия на Камарата гласоподаваха по строги партийни линии, с 23 на 17 – действителна опция да стане третият президент на Съединени американски щати, който в миналото е бил подложен на импийчмънт.

" Днес е церемониален и печален ден ", съобщи ръководителят на комисията Джери Надлер след вота, случил се с изненадваща експедитивност след едностранно 14-часово обсъждане предходния ден.

Историческото гласоподаване утвърди два документа, които упрекват президента в корист с власт и възпрепятстване на Конгреса, свързани с неговия напън върху Украйна да стартира следствия против демократи и отводът му да сътрудничи по който и да е аспект на следствието.

Документите за импийчмънт в този момент ще бъдат прегледани от горната камара, която се чака да гласоподава идната седмица.

„ Камарата ще работи експедитивно “, сподели Надлер в къс коментар.

В Сената се чака републиканското болшинство да отбрани президента, като гласоподава против присъда и премахване.

Тръмп, който отхвърля процеса на импийчмънт като " лов на вещици ", се стреми да покаже, че работи по време на гласуването, туитвайки за комерсиално съглашение, реализирано с Китай.

Но прессекретарят на Белия дом Стефани Гришам жигосах гласуването на правосъдната комисия като " неприличен край " на " безразсъдна шарада ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР