Американските ВВС страдат от остра липса на личен състав. Положението

...
Американските ВВС страдат от остра липса на личен състав. Положението
Коментари Харесай

„Тиха криза”: ВВС на САЩ закъсаха за летци, особено за пилоти на изтребители

Американските Военновъздушни сили страдат от остра липса на персонален състав. Положението е толкоз бедствено, че американското командване го характеризира като „ тиха рецесия ”. Това написа в Real Clear Defense някогашният авиатор от Военновъздушни сили на Съединени американски щати и випускник на Харвардския университет Дейвид Макс Корзен. Особено е мощна неналичието измежду летците-изтребители. Според прогнози, към 1 октомври 2017 година на Америка ще й липсват най-малко 1000 водачи – една трета от общия състав на националните Военновъздушни сили. Очаква се дефицитът единствено за пораства.

Основната причина се крие в всеобщото прекосяване на военните летци на добре платени цивилен служби.

Резултатите от допитването измежду летците през 2015 година посочили, че 37% от допитаните като причина за преустановяване на службата в армията сочат „ спомагателните задължения”.

„ Допълнителните задължения” включват освен канцеларска работа, само че и осъществяване на курсове по оказване на първа здравна помощ, помощ на сътрудниците при попълване на данъчните заявления и оформяне на уеб страницата на ескадрилата.

Стремейки се да успокоят ядосаните летци, предходната година някогашният министър на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Дебора Ли Джеймс и началник-щабът на Военновъздушни сили военачалник Дейвид Голдфин издали инструкция за понижаване размера на допълните отговорности. Независимо от някои стъпки в вярно направление, в границите на Военновъздушни сили на Съединени американски щати се формирали неравни стандарти, което още повече подкопало моралния дух на персоналния състав.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР