Американските ВВС преустановиха тренировъчните полети в района на авиобаза Мисава

...
Американските ВВС преустановиха тренировъчните полети в района на авиобаза Мисава
Коментари Харесай

Американските ВВС спряха полети над Япония след изпусната от Ф-16 ракета

Американските Военновъздушни сили преустановиха подготвителните полети в региона на авиобаза Мисава (японската префектура Аомори) откакто техен изтребител Ф-16 изпусна образователна ракета по време на подготовка. Това заяви ТАСС, базирайки се на командването на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Япония, които разгласиха решението си в Twitter.

" Провеждането на сходни учения в региона на авиоабаза Мисава се преустановяват ", се споделя в известието. От американска страна акцентират, че се отнасят съществено към въпроса за обезпечаване на сигурността при осъществяване на учения.

По-рано стана известно, че изтребител Ф-16 на американските Военновъздушни сили по време на подготвителен полет над японската префектура Аомори е изпуснал образователна ракета отвън откритата зона за осъществяване на образователни полети.

Информация за потърпевши вследствие на случая не е постъпвала. Властите в Япония пожелаха от американска страна да направи всичко належащо с цел да не допусне повторение на сходни произшествия.

В Япония в последните години бе видяно присъединяване на дребните авиопроизшествия, които провокират съществено безпокойствие в локалното население. Често те са свързани с техника на американските Военновъздушни сили, дислоцирана на японска територия, само че се случват и произшествия с авиацията на Силите за самозащита на страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР