Американските всекидневници насочват вниманието към темата за възможни кибернамеси в

...
Американските всекидневници насочват вниманието към темата за възможни кибернамеси в
Коментари Харесай

Вашингтон: Предлагаме 10 млн. долара награда за информация за чужди агенти

Американските всекидневници насочват вниманието към тематиката за вероятни кибернамеси в американските избори. Поводът е известие на Държавния департамент, че Русия употребява с сходна цел усъвършенствана система от онлайн интервенции и оповестената от държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео премия от 10 милиона за информация за непознати киберагенти.

" Ню Йорк таймс " и " Вашингтон пост " означават, че паралелно с разпространението на отчета Помпейо е обявил, че Държавният департамент ще предложи премия от 10 милиона $ за информация, която оказва помощ да се разпознават лица, настоящи под управлението на непозната страна и опитващи се да хакнат инфраструктура на предизборната акция в Съединени американски щати.

В публикация, озаглавена " Държавният департамент наблюдава съветски линкове за дезинформация ", в. " Ню Йорк таймс " се стопира на уеб страниците, употребявани за разпространение на прокремълска дезинформация и агитация в Съединени американски щати и други елементи на западния свят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР