Американските войски и военна техника в Близкия изток са в

...
Американските войски и военна техника в Близкия изток са в
Коментари Харесай

CNN: Войските на САЩ в Близкия изток вече са в режим повишена бойна готовност в очакване на атака

Американските войски и военна техника в Близкия изток са в нараснала подготвеност заради възможна офанзива от ирански безпилотни самолети. Това оповестяват от CNN, цитирайки източници от Съединени американски щати.

Според канала американското разузнаване през последните дни следи напредване на иранска бойна техника, в това число дронове и балистични ракети. Източници на CNN допускат, че по този метод Техеран се пробва да отбрани оръжията си от възможен удар на Съединени американски щати или да се приготви за личната си офанзива.

„ Има признаци за това, че би трябвало да наблюдаваме заканите “, отбелязва един от събеседниците на канала.
По-рано на 7 януари помощникът на президента на Съединени американски щати по национална сигурност Робърт О'Брайън уточни повода за убийството на иранския военачалник Касем Сюлеймани.

„ Сюлеймани и тези, с които той заговорничеше, се готвеха да убият американски дипломати и военни “, изясни той, като отбелязва, че американският водач Доналд Тръмп постоянно е защитавал американските жители.

На 5 януари бе обявено, че Съединени американски щати стартират да разполагат спомагателни войски в Близкия изток. Общо към 4,2 хиляди парашутисти бяха изпратени в Кувейт на фона на възходящото напрежение.

Ръководителят на Ал-Кудс от Ислямския революционен гвардейски корпус Касем Сюлеймани беше погубен на 3 януари по време на американско ракетно нахлуване на летището в Багдад. Заповедта за това беше дадена персонално от американския президент Доналд Тръмп.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР