Американските военновъздушни сили разкриха, че за последния месец три пъти

...
Американските военновъздушни сили разкриха, че за последния месец три пъти
Коментари Харесай

US пилоти три пъти са искали разрешение да свалят сирийски самолети

Американските военновъздушни сили разкриха, че за последния месец три пъти американски водачи са поискали позволение да смъкват сирийски самолети, заяви Military.com.

Бригаден военачалник Чарлз Коркоран от американските Военновъздушни сили разкри детайлности за случаите, които са можели да доведат до още по-голямо ескалиране на напрежението в Близкия изток.

„ Опитваме се да деескалираме обстановката. Тук сме, с цел да се бием с „ Ислямска страна “, само че ще защитим нашите бойци от проправителствените сили на режима “, оповестиха от Вашингтон.

Американските водачи са поискали позволение за събаряне на непознатите машини, тъй като са ги описали като подозрителни и рискови. US въоръжените сили оповестиха, че при такива случаи работят защитно, с цел да предпазят своите сили от хипотетични офанзиви.

По-рано през този месец водената от Съединени американски щати коалиция смъкна сирийски военен аероплан в северната провинция Ракка – за първи път от началото на спора в Сирия. Скоро по-късно стана ясно, че американците са свалили и дрон на сирийските проправителствени сили.

Изтребител Ф-15 на американските военновъздушни сили е свалил безпилотен аероплан, създаден в Иран и употребен от силите в поддръжка на режима на Башар Асад.

След случаите Русия изрази загрижеността си за протичащото се в Сирия. Москва е най-близкият съдружник на режима на Башар Асад. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че дейностите на западната коалиция, водена от Съединени американски щати, будят угриженост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР