Американските военновъздушни сили имат намерение да се разраснат в следващите

...
Американските военновъздушни сили имат намерение да се разраснат в следващите
Коментари Харесай

ВВС на САЩ ще се разраснат значително, за да запазят превъзходството си над Русия и Китай

Американските военновъздушни сили имат желание да се разраснат в идващите към 10 години, като усилят оперативните си ескадрили с близо една четвърт, с цел да запазят превъзходството си над страни като Русия и Китай, чиито армии също се разрастват, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Министърът на военновъздушните сили на Съединени американски щати Хедър Уилсън сподели, че предварителни разбори, направени частично въз основа на класифицирани разследващи данни за вероятните закани във интервала 2025-2030 година, са посочили, че американските военновъздушни сили в настоящия им тип ще бъдат неспособни да запазят американското преимущество.

"Военновъздушните сили са прекомерно дребни за това, което изисква от нас страната ", сподели тя.

В разбора не е включена цената на възможното укрепване на Военновъздушни сили. То може да коства милиарди долари поради потребността от наемане на повече личен състав и пазаруване на повече разнообразни самолети, създадени от компании като Боинг и Локхийд Мартин.

Уилсън сподели, че военновъздушните сили ще се нуждаят от още 40 000 души, с цел да имат общо 386 оперативни ескадрили. Това е с 24 % повече от оперативните в този момент 312 ескадрили. С нарастването във Военновъздушни сили ще има 717 000 души, включително резервистите и националната армия.

През 1987 година, в пика на Студената война, американските Военновъздушни сили имаха 401 ескадрили. Те са формирани от 18 до 24 самолета.

Миналия месец американският президент Доналд Тръмп подписа закона за бюджета за защитата в размер на 716 милиарда $. Тези средства ще оказват помощ на въоръжените сили да попълнят неналичията в миг, в който Съединени американски щати се пробват да се концентрират върху провокациите от страни като Китай и Русия, откакто американските военни близо 17 години се сражаваха с терористи в страни като Афганистан, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР