Американските военнослужещи, разположени в авиобаза „Айн ал Асад“ в Ирак,

...
Американските военнослужещи, разположени в авиобаза „Айн ал Асад“ в Ирак,
Коментари Харесай

CNN: Американските военни са се укрили в бункерите 2,5 часа преди иранския ракетен удар

Американските военнослужещи, ситуирани в авиобаза „ Айн ал Асад “ в Ирак, се укрили в бункерите 2,5 часа преди неотдавнашния ракетен удар от страна на Иран, оповестява CNN.

Както бе маркирано в публикацията, Съединени американски щати бяха наясно с идната офанзива, само че не знаеха какъв тип удар ще бъде.

Американските военни в базата „ Айн ал Асад “ в Ирак бяха наясно с идното нахлуване от Иран, което им разреши да се укрият в убежището два и половина часа преди ракетния удар, оповестява CNN.

Кореспондентът на канала посети базата и обясни, че все още на офанзивата по-голямата част от военните или са били изведени от оборудването, или са се приютили в бункер. Самата офанзива е траяла към два часа.

Ударът падна единствено върху американските браншове на въздушната база, които съставляват към една четвърт от общата повърхност на военното оборудване в Ирак, написа "Поглед инфо ".

Офицерите нарекли "чудо " обстоятелството, че никой не е умрял вследствие на удара, защото ракетите са паднали единствено на няколко метра от бункерите. Освен това част от главния личен състав е останал на открито през целия интервал.

Американските военни са били наясно с идното нахлуване над тяхната база, само че какъв удар ще бъде, те не са знаели, се акцентира в публикацията.

Иракският министър председател Адел Абдул Махди по-рано съобщи, че Техеран е уведомил устно Багдад за нанасяне на удари по неуточнени американски военни обекти.

Междувременно арабски дипломатически източник съобщи пред CNN, че Ирак, получавайки данни от Иран, е предизвестил Вашингтон авансово "за това кои съответни бази ще бъдат ударени ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР