Американските военни ще разположат механизирани пехотни части в Сирия. Става

...
Американските военни ще разположат механизирани пехотни части в Сирия. Става
Коментари Харесай

САЩ трупат войски в Сирия

Американските военни ще разположат механизирани пехотни елементи в Сирия. Става дума за бойните транспортни машини за пехотата " Брадли " , заяви АП.

Агенцията отбелязва, че задачата на интервенцията е да се предотврати вероятно наново появяване на халифата на ИДИЛ и отбрана на ръководените от Съединени американски щати съдружни сили . Това разкри в изказване представителят на военната интервенция на Съединени американски щати в района полковник Уейн Марото.
 Девет убити и 43-ма ранени при атентат в Сирия
Девет убити и 43-ма ранени при атентат в Сирия

Турция упреква ПКК

" Въпреки териториалното проваляне за ИДИЛ, отслабването на водачеството и необятното опровергаване на нейната идеология, тази насилствена екстремистка ислямистка група към момента съставлява опасност ", се споделя в изказването.

Ходът на Пентагона идва, откакто американският президент Доналд Тръмп, откакто към този момент изтегли редица войски от Афганистан и Ирак, съобщи, че Съединени американски щати е " отвън Сирия " и че останалите бойци са ситуирани единствено за защита на петрола .

Съединени американски щати ще засилят военното си наличие в Източна Сирия. Стъпката на Пентагона идва на фона на ескалация на напрежението с намиращите се в близкоизточната страна съветски военни.

Включително и за неотдавнашния случай, при който бяха ранени четирима американски военни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР