Американските военни се изтеглиха от ключова база в Северна Сирия,

...
Американските военни се изтеглиха от ключова база в Северна Сирия,
Коментари Харесай

Американски военни се изтеглиха от най-голямата си база в Сирия

Американските военни се изтеглиха от основна база в Северна Сирия, оповестява Агенция Франс Прес, представен от БГНЕС. Според сътрудник на организацията към 70 бронирани военни автомобила на Съединени американски щати с съоръжение, ескортирани от хеликоптери, са били видяни да минават край град Тал Тамр.
Конвоят се е движел в източна посока. Според основания във Англия Сирийски център на наблюдаване на човешките права американците са се евакуирали от военната база „ Сарин “. Според центъра американските военни са се насочили към град Хасака, ситуиран в Източна Сирия.
„ Сарин “ е най-голямата американска военна база в северната част на Сирия. Тя е ситуирана на границата на по този начин наречената „ зона за сигурност “ от сирийската част на границата с Турция – регион, от който Анкара желае да се изтеглят кюрдските милиции. Това е четвъртото евакуиране на американски военни през последната седмица, което остави северните сирийски провинции Алепо и Рака без отбрана от страна на Съединени американски щати. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР