Американските военни са свалили дрон близо до база в южната

...
Американските военни са свалили дрон близо до база в южната
Коментари Харесай

Военните на САЩ свалили дрон в Сирия близо до база

Американските военни са свалили дрон покрай база в южната част на Сирия по-рано тази седмица. Това са съобщили публични лица пред " Ройтерс ".

Гарнизонът, прочут като Танф, се намира в стратегически регион покрай сирийския граничен пункт Танф с Ирак и Йордания и в него са ситуирани дребен брой американски бойци.

Танф е единствената позиция със доста американско военно наличие в Сирия отвън следения от кюрдите север.

Капитанът от военноморските сили на Съединени американски щати Бил Ърбан, представител на Централното командване на Съединени американски щати, посочи, че два дрона са влезнали в зоната за " деконфликт " на гарнизона Танф във вторник и един от тях е бил свален, до момента в който се е приближавал към базата.

Няма потърпевши и вреди по оборудванията, добави той.

Засега не е ясно кой е виновен за дрона, само че подкрепяните от Иран сили постоянно са атакували американски бойци с дронове и ракети в Източна Сирия и Ирак.

През октомври против базата бяха изстреляни редица дронове, макар че нямаше американски жертви.

Сред американските управляващи е налице безпокойствие, че подкрепяна от Иран милиция може да усили офанзивите против бойци в Ирак и Сирия през идващите седмици, частично за отбелязване на годишнината от убийството на висшия ирански военачалник Касем Солеймани и командира на иракска милиция Абу Махди ал Мухандис.

Двамата бяха убити при удар на американски дрон в Ирак на 2 януари 2020 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР