Американските военни са получили заповед да не пречат на военна

...
Американските военни са получили заповед да не пречат на военна
Коментари Харесай

Тръмп забранил на войските си в Сирия да помагат на кюрдите

Американските военни са получили заповед да не пречат на военна интервенция на Турция в Сирия. Това заяви телевизия Fox News, като се базира на военни източници, представен от ТАСС.
Кюрдските формирования са потърсили помощ в американските сили след удар от турската авиация по градове в Сирия. Източниците оповестиха, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е наредил на американските военни да не се намесват.
По-рано през днешния ден Анкара разгласи началото на военна интервенция в Северна Сирия под названието " Източник на мир ". Тя стартира с въздушни удари и артилерийски обстрел на Турция върху позиции на кюрдски формирования.
Тръмп дефинира нахлуването на Турция в Северна Сирия като " неприятна концепция ". Той настоя, че Вашингтон " не утвърждава тази офанзива ".
Въпреки това Тръмп изтегли американските войски от региона, което беше тълкувано като предоставяне на зелена светлина за Турция да стартира офанзивата против кюрдските милиции, които преди този момент бяха съдружник на Вашингтон.
Президентът съобщи, че Турция се е заела с " гарантиране, че няма да има филантропична рецесия - и ние ще ги караме да се придържат към този ангажимент ".
Целта на провежданата интервенция е основаване в Северна Сирия на буферна зона, която по замисъла на Анкара, може да се върнат сирийските бежанци от Турция. Буферната зона ще стане предпазен пояс за турската граница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР