Американските военни от базата Айн ал Асад в Ирак са

...
Американските военни от базата Айн ал Асад в Ирак са
Коментари Харесай

Американските военни в Ирак се укрили 2 часа преди иранските ракетни удари

Американските военни от базата Айн ал Асад в Ирак са били осведомени авансово, че Иран ще нанесе удар по нея и мнозина от тях се укрили два часа и половина преди офанзивата, заяви през вчерашния ден американският ефирен канал Си Ен Ен.

Журналисти от медията посетили обекта и получили тази информация от военните там. В материала на малкия екран се твърди, че американската страна била известена, че Иран счита да нападна базата, само че не се знаело по какъв начин тъкмо ще работи.

Събеседниците на публицистите не споделили от кое място тъкмо са били получени тези сведения, предава Българска телеграфна агенция.

Според материала на Си Ен Ен, ударите били нанесени по тази част от Айн ал Асад, където нормално се намират военните на Съединени американски щати. Това представлявало към една четвърт от територията на обекта. По данни на Си Ен Ен някои ирански ракети паднали на неколкостотин метра от убежищата а американците.

В сряда американската телевизия заяви, че иракските управляващи авансово уведомили американски публични лица по кои военни бази ще бъдат нанесени ирански удари.

Според Си Ен ЕН, тази информация иракчаните получили от Иран.

След ликвидирането на иранския военачалник Касем Солеймани на 3 януари в Багдад, на 8 януари Техеран нанесе удари по два обекта в Ирак, употребявани от американски военни - базата Айн ал Асад и летището в Ербил. Пострадали нямаше. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР