Американските военни официално потвърдиха, че техен самолет се е разбил

...
Американските военни официално потвърдиха, че техен самолет се е разбил
Коментари Харесай

Вашингтон потвърди: Американски военен самолет се е разбил в Афганистан

Американските военни публично потвърдиха, че техен аероплан се е разрушил в понеделник в югоизточната част на Афганистан.

По-рано международните организации оповестиха за самолетна злополука в източната афганистанска провинция Газни, само че дълго време не можеше да се откри принадлежността на падналото летателно средство.

Първоначално локалните управляващи са съобщили, че става въпрос за пътнически полет на националния транспортьор „ Ариана Афган Еърлайнс “, пътуващ от Херат за Кабул с 83 пасажери. Но от самолетната компания обявиха, че всичките им самолети са налице. По-късно и афганистанската администрация отхвърли цивилен аероплан да се е разрушил на територията на страната.

След това талибаните оповестиха, че става въпрос за американски боен аероплан за въздушно разузнаване, който са свалили, само че източници от Пентагона обявиха, че нямат информация за изчезнал техен летателен уред.

Източници на „ Ройтерс “, поискали анонимност, са декларирали, че към този момент няма данни самолетът да е бил свален от вражеска интензивност. Според един от тях на борда на машината е имало по-малко от 10 души.

Десетки частни компании оперират самолети и хеликоптери в Афганистан, с цел да транспортират помощи и военни контрактори, отбелязва „ Ройтерс “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР