Американските военни обявиха, че са загубили безпилотен самолет над либийската

...
Американските военни обявиха, че са загубили безпилотен самолет над либийската
Коментари Харесай

Военните на САЩ загубили дрон над Триполи

Американските военни оповестиха, че са изгубили безпилотен аероплан над либийската столица Триполи, където противников въоръжени групировки се борят в продължение на месеци за контрола над града, оповестява " Асошиейтед прес ".

Командването на Съединени американски щати в Африка (АФРИКОМ) посочи, че дронът е бил загубен в четвъртък, до момента в който е оценявал ситуацията със сигурността и е правил мониторинг на интензивността на екстремистите.

АФРИКОМ не са дали причина за загубата на дрона, само че означиха, че провеждали следствие. Според командването интервенциите с дрони в Либия били " напълно координирани с подобаващите държавни чиновници ".

От 2015 година Либия е разграничена сред две държавни управления, като едното е със седалище в Триполи, а другото в източната част на страната. Силите, лоялни на източното държавно управление, ръководени от ген. Халифа Хафтар, се пробват да придобият надзор над столицата от април насам.

Италиански дрон беше свален в сряда югоизточно от Триполи от сили, лоялни към източното държавно управление.

През септември американските военни оповестиха, че са направили няколко въздушни удара против терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в Либия, като били убити повече от 40 екстремисти. Това бяха първите американски удари в северноафриканската страна от повече от година.

Богатата на нефт Либия изпадна в безпорядък през 2011 година, когато интернационална военна коалиция, водена от Съединени американски щати и Франция, оказа помощ на бунтовниците да смъкват от власт дългогодишния деспот Муамар Кадафи. Ислямски екстремисти използваха хаоса, с цел да усилят въздействието си в страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР