Американските военни оборудват две нови бази в богатата на петрол

...
Американските военни оборудват две нови бази в богатата на петрол
Коментари Харесай

Създават ли САЩ нови бази в богата на петрол сирийска провинция?

Американските военни оборудват две нови бази в богатата на нефт провинция Дейр ес-Зор в североизточните региони на Сирия, заяви Анадолската организация.
По-рано президентът на Съединени американски щати доналд Тръмп беше декларирал, че стеснен американски контингент ще обезпечава сигурността на сирийските петролни залежи в източните региони на страната против евентуална опасност от страна на джихадистите от Ислямска страна, съобщи БГНЕС.
Позовавайки се на свои локални източници, Анадолската организация твърди, че американските военни основават база в региона на обитаемото място Сур, в което се употребява огромно количество строителна техника. В региона са изпратени спомагателни 250-300 военни, както и бронетранспортьори, тежки оръжия и муниции.
След ограничение на наличието си в северна Сирия по отношение на турската атака „ Мирна пролет “, Вашингтон стартира да усилва военните доставки в региона на Дейр ес-Зор. Миналата седмица в провинцията е дошъл боен ескорт от (170 военни транспортни средства. Това е най-голямото в последно време прекачване на американски военни и техника от Ирак в Сирия.
Съединени американски щати употребяват територията на най-голямото сирийско петролно поле „ Омар “ като база, а също така имат бази в три други региона на Дейр ес-Зор.
Специалният представител на президента на Русия за Сирия Александър Лаврентиев съобщи по-рано, че регионите, които петролните полета в североизточната част на страната, би трябвало да бъдат следени от държавното управление на Башар Асад. От своя страна представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков съобщи, че американските държавни организации получават над 30 милиона $ на месец от производството на нефт в Сирия, напомни РИА Новости.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР