Американските военни извършиха прецизни въздушни удари“ в Сирия вчера вечерта,

...
Американските военни извършиха прецизни въздушни удари“ в Сирия вчера вечерта,
Коментари Харесай

САЩ нанесоха въздушни удари срещу подкрепяни от Иран групировки в Сирия

Американските военни направиха „ прецизни въздушни удари “ в Сирия през вчерашния ден вечерта, откакто петима американски военнослужещи и един чиновник по контракт бяха ранени при нахлуване по-рано денем, заяви Пентагонът, съобщи Българска телеграфна агенция.

ТАСС от своя страна оповестява, че работещият по контракт за американските военни е умрял при офанзивата с дрона.

В изказване на Пентагона се споделя, че в четвъртък следобяд „ еднопосочен безпилотен летателен уред е блъснал оборудване за поддръжка на съдружна база покрай Хасака в Североизточна Сирия “, вследствие на което е ранен и различен американски реализатор.

Според изказването „ разследващата общественост прави оценка, че безпилотният летателен уред е с ирански генезис “, съобщи АА.

Министърът на защитата Лойд Остин съобщи, че е упълномощил силите на Централното командване на Съединени американски щати да правят прецизни въздушни удари „ против обекти, употребявани от групировки, свързани с Иранската революционна армия “ по напътствие на президента Джо Байдън.

„ Въздушните удари бяха осъществени в отговор на днешното нахлуване, както и на поредност от неотдавнашни набези против съдружните сили в Сирия от групировки “, съобщи Остин.

„ Както президентът Байдън ясно съобщи, ще предприемем всички нужни ограничения, с цел да защитим народа си, и постоянно ще реагираме в определено от нас време и място “, сподели Остин. „ Никоя група няма да нанася безнаказани удари по нашите войски. “

Според изказването двама от ранените военнослужещи са били лекувани на място, а още трима военнослужещи и американският контрактор са били медицински евакуирани в съдружни медицински заведения в Ирак.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР