Американските ВМС увеличиха присъствието си в Черно море. Представител на

...
Американските ВМС увеличиха присъствието си в Черно море. Представител на
Коментари Харесай

САЩ обясниха защо увеличават силите си в Черно море

Американските Военноморски сили усилиха наличието си в Черно море. Представител на Пентагона съобщи пред Си Ен Ен, че дейностите на военните на Съединени американски щати са опит за опълчване на Русия в района, оповестява Рен ТВ. На 17 февруари 2018 година разрушителят с управляем ракетен огън на от вида „ Арли Бърк “ с името „ Карни “ се причисли към ракетния унищожител „ Рос “ в границите на „ провеждането на интервенция за гарантирането на сигурността на морето “. Това се оповестява в изказване на 6-и флот на Военноморски сили на Съединени американски щати, в зоната на отговорност на който влиза целия район.

Трябва да се означи, че два американски военни кораба влизат по едно и също време в Черно море за първи път от юли 2017 година.

„ Решението за по едно и също време деяние на два кораба в Черно море е превантивно, а не е ответна реакция “, сподели вицеадмиралът Кристофър Грейди. Той акцентира, че Съединени американски щати работят в този „ стратегически значим район “ в сходство с със своите темпове и график.

В отговор на дейностите на Съединени американски щати Русия разгласи, че ще изпрати в района свои бойни кораби за провеждането на учения. Става въпрос за фрегатата „ Адмирал Есен “ и два патрулиращи кораба.

Грейди, също така, добави, че дейностите на Вашингтон са реакция на дейностите на Русия, която усилва военната формация в Крим.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР