Американските власти засилиха натиска върху европейските изпълнители на газопровода Северен

...
Американските власти засилиха натиска върху европейските изпълнители на газопровода Северен
Коментари Харесай

Die Welt: Вашингтон засилва натиска върху Северен поток 2

Американските управляващи ускориха натиска върху европейските реализатори на газопровода „ Северен поток 2 “ и ги заплашват с „ дълготрайни “ последствия, в случай че продължат да вземат участие в плана. Това оповестява изданието Die Welt, представено от БГНЕС.
Според вестника американските чиновници са почнали двустранни диалози посредством видео връзка с представители на изпълнителите на " Северен поток 2 " от Германия и други европейски страни. От страна на Съединени американски щати в тях взели участие общо 12 чиновници от три министерства: Държавния департамент, Министерството на финансите и Министерството на енергетиката.
Източниците на вестника означават, че представителите на Съединени американски щати „ дават изясненост, че желаят да предотвратят завършването на газопровода “. В същото време източниците нарекли заканите от Вашингтон " доста съществени ".
Припомняме, че Камарата на представителите на Съединени американски щати във вторник утвърди проектобюджета за защита за идната фискална година (започваща в страната на 1 октомври), който задължава администрацията да ускори глобите върху газопровода „ Северен поток 2 “ и „ Турски поток “. Става въпрос за налагането на ограничавания против задгранични лица, които способстват доста за продажбата, отдаването чартърен или обезпечаването на средства за полагане на тръби за построяването на „ Северен поток 2 “ и „ Турски поток “.
Проектът " Северен поток 2 " включва построяването на две линии на газопровод с общ потенциал 55 милиарда кубически метра годишно от брега на Русия през Балтийско море до Германия. Към днешна дата „ Северен поток 2 “ е в 93% приключен. Спирането в осъществяването на плана се дължи на обстоятелството, че в края на декември 2019 година заради американските наказания, швейцарската компания Allseas приключи работата по построяването на газопровода и изведе своите машини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР