Американските власти включиха израелския производител на шпионския софтуер Пегас“ в

...
Американските власти включиха израелския производител на шпионския софтуер Пегас“ в
Коментари Харесай

САЩ включиха в черния списък израелския производител на шпионския софтуер „Пегас“

Американските управляващи включиха израелския производител на шпионския програмен продукт „ Пегас “ в листата с лимитирани компании, вземайки на прицел софтуера, оказал се в центъра на скандал, обвързван с наблюдаване на публицисти и длъжностни лица.

Компанията NSO беше въвлечена в дискусия поради известията, че десетки хиляди деятели за правата на индивида, публицисти, политици и ръководители на бизнеси по целия свят са включени в листата на евентуалните цели на нейния програмен продукт „ Пегас “. Смартфоните, инфектирани с „ Пегас “, всъщност се трансформират в джобни шпионски устройства, които разрешават на потребителя да чете известията на целта, да преглежда фотосите ѝ, да наблюдава местоположението ѝ и даже да включва камерата ѝ, без тя да знае.
 Петима френски министри са следени с шпионския програмен продукт „ Пегас “ Петима френски министри са следени с шпионския програмен продукт „ Пегас “
Следи от шпионски програмен продукт „ Пегас “ са открити в мобилните телефони на най-малко пет сегашни министри от френския кабинет, заяви...

" Тези принадлежности също по този начин разрешават на задгранични държавни управления да правят транснационални репресии, което е процедура на властнически държавни управления, ориентирани към дисиденти, публицисти и деятели отвън техните суверенни граници, с цел да заглушат инакомислието ", се споделя в изказване на Министерството на търговията на Съединени американски щати.

Вашингтон се насочи и към израелската компания Candiru, основаната в Сингапур Computer Security Initiative Consultancy PTE (COSEINC) и съветската компания Positive Technologies.

Включването на фирмите в по този начин наречения " черен лист " значи, че износът за тях от американски организации е стеснен. Например в този момент за американските откриватели е доста по-трудно да им продават информация или технологии.

През юли интернационално медийно следствие заяви, че няколко държавни управления са употребявали зловредния програмен продукт “Пегас “, основан от NSO Group, с цел да шпионират деятели, публицисти и политици.
 Израелските управляващи инспектират офисите на NSO Group след разкритията за „ Пегас “ Израелските управляващи инспектират офисите на NSO Group след разкритията за „ Пегас “
Израелските управляващи правят инспекции в офисите на екипа за наблюдаване NSO Group в отговор на следствие по плана „ Пегас&ldquo...

" Днешното деяние е част от напъните на администрацията на Байдън-Харис да сложи правата на индивида в центъра на външната политика на Съединени американски щати, в това число като работи за прекъсване на разпространяването на цифрови принадлежности, употребявани за репресии ", се споделя в изказването.

След абсурда с израелския шпионски програмен продукт специалисти на Организация на обединените нации приканиха за интернационален мораториум върху продажбата на технологии за наблюдаване, до момента в който не бъдат въведени правила за отбрана на човешките права.

Израелската отбранителна институция сътвори комисия, която да преразгледа активността на NSO, в това число процеса, посредством който се издават лицензи за експорт.

NSO упорства, че софтуерът ѝ е предопределен за потребление единствено в битката с тероризма и други закононарушения, и твърди, че го доставя в 45 страни.
 Бени Ганц отива във Франция за диалози по абсурда „ Пегас “ Бени Ганц отива във Франция за диалози по абсурда „ Пегас “
Израелският министър на защитата Бени Ганц ще се срещне с френския си сътрудник в Париж тази седмица за диалози по отношение на абсурда с шпио...

Източник: АФП
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР