Американските власти в крайна сметка признаха, че кубинските власти са

...
Американските власти в крайна сметка признаха, че кубинските власти са
Коментари Харесай

Куба скочи на САЩ за Синдрома на Хавана

Американските управляващи в последна сметка признаха, че кубинските управляващи са били прави, когато са докладвали за " естествените " аргументи за по този начин наречения " синдром на Хавана ". Това написа в " Туитър " в четвъртък кубинският външен министър Бруно Родригес.

" Отначало те формулираха неоснователни обвинявания, с цел да наложат ограничаващи ограничения против Куба и да подкопаят двустранните връзки. Сега американската разследваща общественост най-сетне призна, че не е имало офанзиви против дипломатическия им личен състав нито в Куба, нито в други страни. Произходът на признаците, открити при дипломатите, са естествени ", съобщи той.

Той добави, че кубинските експерти са стигнали до същото заключение след задълбочено следствие.

" Вече обаче не е допустимо да се поправят вредите, които кубинските фамилии са претърпели заради ограниченията, подхванати против тях, основани на погрешна информация ", заключи Родригес.

Припомняме, че ден по-рано разследващата общественост на Съединени американски щати разгласява отчет, в който се споделя, че е " доста малко евентуално " непознат съперник да е виновен за необичайни неразположения, известни като " синдром на Хавана ", които съгласно известията изтезават сътрудници.

" Синдромът на Хавана " се отнася до мозъчни увреждания с незнаен генезис, характеризиращи се със признаци, които включват главоболие, проблеми с паметта и когнитивните качества, загуба на слуха и зрението и световъртеж. В формалния отчет се споделя, че концепцията, че признаците са били породени от Русия или други съперници на Съединени американски щати, " не е доказана от следващ медицински и механически разбор ".

Заключенията на отчета съответстват с предходни констатации, които слагат под подозрение потреблението на спекулативни " енергийни оръжия " или устройства за неутрализиране на цели.

Американски чиновници и сътрудници, които оповестиха, че са изпитали необяснимите признаци, разгласиха изказване същия ден, с цел да слагат под въпрос валидността на констатациите.

" Новият отчет не наблюдава нашия жив опит, нито регистрира какво са разкрили доста медицински експерти в голям брой институции, работейки с нас ", се споделя в изказването на жертвите. " Нашите лекари са открили, че екологичните или съществуващи медицински проблеми не са предизвикали признаците и травматичните увреждания на нашите неврологични системи, с които доста от нас са били диагностицирани. "

Реакцията на жертвите на отчета продължи да твърди, че актуалните открития не могат да бъдат краят на следствието, продължавайки да спекулира за външно оръжие, причиняващо признаците.

" Този отчет не доближава нас и американския народ по-близо до отговора и загатва, че нашите рани не са действителни. Нашите медицински досиета демонстрират друго и оръжията, способни да причинят този вид пострадвания, са известни и съществуват от десетилетия ", написаха жертвите.

Феноменът беше докладван за първи път през 2016 година от 26 дипломати и техните фамилии, работещи в Куба. Оттогава са докладвани повече от 200 случая, в това число член на екипа на Бърнс, който твърди, че страда от признаци по време на пътешестване до Индия.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс разгласява личното си изказване в сряда, като сподели, че продължаващата липса на доказателства за външно нахлуване не обезсилва " прекарванията и действителните здравословни проблеми " на американски чиновници.

" Искам да бъда безусловно явен: тези констатации не слагат под въпрос прекарванията и действителните здравословни проблеми, които личният състав на държавното управление на Съединени американски щати и членовете на техните фамилии - в това число личните чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ - са докладвали, до момента в който са служили на страната ни, съобщи Бърнс. Както споделих и преди, като шеф, нямам по-сериозно обвързване от това да се грижа за нашите хора и по време на този развой бях решен да се оправя с това мъчно предизвикателство с почтеност и съчувствие. "

Централно разузнавателно управление на САЩ започва работна група през 2021 година, с цел да проверява повода за синдрома на Хавана, откакто учени от Националните академии на науките, инженерството и медицината идентифицираха " ориентирана, импулсна радиочестотна сила " като най-вероятната причина за мистериозното положение.

Бърнс заключи: " Ние ще продължим да бъдем нащрек за всевъзможни опасности за здравето и благополучието на чиновниците на организацията, с цел да осигурим достъп до грижи и да предоставим на чиновниците състраданието и уважението, които заслужават. "

" Синдром от Хавана ", мистериозно заболяване на американски дипломати в Куба, най-вероятно е породено от ориентирано микровълново излъчване, откри отчет на държавното управление на Съединени американски щати през 2020 година.

Докладът на Националните академии на науките не показва отговорни за ориентираните енергийни талази, само че изяснява, че проучванията върху резултатите на импулсната радиочестотна сила са осъществени от Съветския съюз преди повече от 50 години.

Заболяванията за първи път засегнаха хората в посолството на Съединени американски щати в Хавана през 2016-17 година Персоналът и някои от техните родственици се оплакват от признаци, вариращи от световъртеж, загуба на равновесие, загуба на слуха, безпокойствие и нещо, което те дефинират като " когнитивна мъгла ", всичко това стана известно като " синдром от Хавана ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР