Американските власти ще започнат да извеждат милиони нелегални имигранти от

...
Американските власти ще започнат да извеждат милиони нелегални имигранти от
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: САЩ започват да депортират милиони нелегални имигранти

Американските управляващи ще стартират да извеждат милиони незаконни имигранти от Съединени американски щати, съобщи президентът Доналд Тръмп, представен от Ройтерс.
Идната седмица службата за имиграционно и митническо наблюдаване ще стартира процеса на премахване на милионите незаконни чужденци, които нелегално са влезнали в Съединени американски щати, съобщи президентът в Туитър.
Те ще бъдат изведени толкоз бързо, колкото са влезнали, добави той, без да уточни детайлности.
Според оценки в Съединени американски щати има 12 милиона противозаконни имигранти, главно от Мексико и Централна Америка. Според съглашението, реализирано по-рано този месец, Мексико се съгласи да приема имигранти от Централна Америка, търсещи леговище в Съединени американски щати, до момента в който молбите им бъдат прегледани от американските съдилища.
Сделката включва и заричане на Мексико да разположи елементи от националната армия, с цел да попречи на прекосяването на имигранти от Централна Америка през границата със Съединени американски щати.
В туита Тръмп декларира също, че Гватемала се готви да подпише съглашение за сигурна трета страна.
Подробности по проекта не са оповестени, а Гватемала не е удостоверила обществено сходни договаряния с Вашингтон.
Според правозащитници е "просто неуместно " Съединени американски щати да правят оценка Гватемала като способна да пази бежанци, в случай че личното й население бяга от прояви на принуждение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР