Американските власти пристъпвът към откриване на страната“ – постепенна отмяна

...
Американските власти пристъпвът към откриване на страната“ – постепенна отмяна
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Пристъпваме към откриване на страната

Американските управляващи пристъпвът към „ разкриване на страната “ – постепенна анулация на санитарните ограничавания, въведени поради новия ковид. Това съобщи в хода на брифинг пред публицистите президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, представен от ТАСС.

„ Въз основа на последните данни, нашият екип от специалисти в този момент е склонен, че можем да открием идващия фронт в нашата война “, съобщи той. По думите на американския водач става въпрос за постепенна анулация на санитарните ограничавания. „ Точно това вършим: преоткриваме страната си и това би трябвало да се направи - Америка желае да се отвори, американците желаят да се отворят “, акцентира президентът.

„ Както приказвам от известно време, прекъсването на работата (на предприятията) на общонационално равнище не е стабилно и дълготрайно решение. За да защитим здравето на нашите жители, ние също по този начин би трябвало да защитим здравето и действието на нашата стопанска система. В дълготрайна вероятност едното без другото е невероятно “, уверен е Тръмп.

„ За да доставим храна и медицински консумативи, се нуждаем от работеща стопанска система. И желаеме тя да работи още веднъж доста, доста скоро. И тъкмо това ще се случи. Мисля, че ще стартира същински [икономически] взрив “, счита американският президент.

Препоръки за щатите

Тръмп сподели още, че федералното държавно управление е дало рекомендации на губернаторите на щатите за последователното унищожаване на санитарните ограничавания. „ Моята администрация издаде нови федерални рекомендации, които ще разрешат на губернаторите да подхващат поетапни и премислени дейности “, означи той.

Президентът разясни, че проектът на администрацията включва три етапи по пътя към „ възобновяване на икономическия живот “ на Съединените щати. „ Ние не отваряме всичко едновременно. Ще вършим по една внимателна стъпка. Някои щати ще могат да се отворят по-рано от други “, акцентира американският водач.

По неговите думи, губернаторите на щатите ще могат да вземат решение сами, по кое време да анулират въведените ограничавания. „ Те (щатите) са доста разнообразни. Ако би трябвало да останат затворени, ние ще ги оставим да го създадат. А в случай че смятат, че е настъпил моментът да се отворят, ще им дадем независимост и рекомендации да го осъществят доста, доста бързо “, сподели Тръмп.

„ Здравите американци в този момент ще могат да се върнат на работа, доколкото го разрешават събитията “, добави президентът на Съединени американски щати. В същото време той акцентира, че по време на процеса на унищожаване на санитарните ограничавания управляващите приканват жителите да продължат да подхващат защитни ограничения, по-специално, да съблюдават разпоредбите за обществено разграничаване и да останат вкъщи при положение, че не се усещат добре.

Американският водач също изрази убеденост, че актуалните рекомендации ще разрешат на управляващите на Съединени американски щати да се оправят с ново допустимо активизиране на ковид - през есента. „ Ако вирусът се върне през есента, както някои учени имат вяра, тези рекомендации ще подсигуряват, че страната ни действа, че можем бързо да я погасим [ново зараза от болестта] “, изясни той.

Ситуацията в Съединени американски щати

По думите на Тръмп през последните 7 дни на 30% от територията на Съединени американски щати не са регистрирани нови случаи на заразяване с коронавирусна зараза.

„ Нашите специалисти споделят, че кривата [честота] се изравнява, пикът на новите случаи изостава допълнително от 850 региона “, съобщи той. „ Няма регистрирани нови случаи на 30% от територията през последните седем дни “.

„ Благодарение на нашите ранни и огромни ограничения предотвратихме покруса в публичното опазване на здравето “, продължи президентът. „ Увеличаването на смъртността засегна доста страни, на които оказваме помощ. В Съединени американски щати няма дефицит на устройства за механична вентилация на пациентите, изпратихме хиляди и хиляди устройства към щатите “.

Според информацията на Университета Джонс Хопкинс, който прави калкулации въз основата на сведения от федералните и локалните управляващи, в Съединени американски щати са регистрирани повече от 667 хиляди случая на заразяване с ковид. Починалите са повече от 32 хиляди. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР