Американските власти повдигнаха обвинения на рускиня в намеса в изборите

...
Американските власти повдигнаха обвинения на рускиня в намеса в изборите
Коментари Харесай

САЩ повдигнаха обвинения на рускиня за намеса в изборите

Американските управляващи повдигнаха обвинявания на рускиня в интервенция в изборите в Съединените щати, в това число в междинните избори за Конгрес идния месец, предадоха международните организации, като се позоваха на министерството на правораздаването, оповестява " Нова телевизия ".

Асошиейтед прес отбелязва, че това е първото федерално дело по отношение на хипотетична съветска интервенция в тазгодишните избори.

Според обвиняването Елена Алексеевна Хусяйнова била основният счетоводител на " Проект Лахта ", който е финансиран от съветския олигарх Евгений Пригожин и две следени от него компании - " Конкорд Менидждмънт енд Кънсълтинг " и " Конкорд Кетъринг ". Като употребявали обществени мрежи и други платформи участниците в плана водили " осведомителна война против Съединените щати ", пробвайки се да всеят съмнение към претенденти за политически постове и американската политическа система като цяло, написа в обвинителния акт.

По-рано прокуратурата в Съединени американски щати повдигна задочни обвинявания против редица съветски жители по случая.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че упрекнатата рускиня не е обвързвана с неговата предизборна акция през 2016 година, прецизира Българска телеграфна агенция. 

Съединените щати в това време упрекнаха Русия, Китай, Иран и други страни в непрекъснати старания да повлияят на американската политика и гласоподаватели на идните междинни избори за Конгрес и по-нататък, предадоха международните организации, като се позоваха на взаимно изказване на американски правоохранителни и разследващи служби.

В текста се отбелязва потреблението на обществените мрежи за раздухване на въпроси, които разделят американското общество. Дава се образец и с пропагандни артикули на англоезични медии като съветските държавни Ар Ти и " Спутник ".

Изявлението не съдържа съответни образци за задгранична интервенция в изборния развой в Съединени американски щати.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР