Американските власти обмислят въвеждането на нови мита, както и повишаване

...
Американските власти обмислят въвеждането на нови мита, както и повишаване
Коментари Харесай

САЩ обмислят нови мита на европейски стоки за 3.1 млрд. долара

Американските управляващи обмислят въвеждането на нови мита, както и повишение на съществуващите върху вноса на редица артикули от Франция, Германия, Испания и Англия за общо 3.1 милиарда $. Това, съгласно изказване на организация „ Блумбърг “, се споделя в известие на комерсиалния представител Съединени американски щати, Робърт Лайтхайзер.
Агенцията отбелязва, че американските управляващи се готвят да вкарат нови мита върху артикули като маслини, бира, джин и камиони, а също по този начин желаят да покачат митата за някои категории артикули като самолети, сирена и йогурт. В средата на март Съединени американски щати покачиха митата за самолети от Европейския съюз от 10% на 15%.
Новите мита, показва „ Блумбърг “, биха могли да обиден френските фешън марки „ Живанши “ и „ Хермес “, както и групата компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy). Митата върху джин и бира доста ще усилят цената на тези алкохолни питиета в Съединени американски щати, което ще се отрази отрицателно на английските и немските производители.
Плановете за въвеждане на нови мита са свързани с историческия спор сред Съединени американски щати и Европейски Съюз по отношение на дотациите за Боинг и Еърбъс. Арбитражът на Световната комерсиална организация при започване на октомври 2019 година разреши на американските управляващи да вкарат мита за съвсем 7.5 милиарда $ на страните от Европейски Съюз по отношение на това, че Европейския съюз не се е съобразил с решенията, взети от организацията във връзка с дотациите на Еърбъс. Сред стоките, попадащи под 25-процентовите мита, което се ползват от 18 октомври предходната година, е шотландското малцово уиски и някои типове облекла.
В момента Съединени американски щати не престават договарянията с Европейски Съюз за подписване на комерсиално съглашение. Администрацията на Вашингтон заплашва да вкара мита и върху европейските коли, в случай че проектодокументът не я устройва.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР