Американските власти налагат визови ограничения на 25 души заради подкопаване

...
Американските власти налагат визови ограничения на 25 души заради подкопаване
Коментари Харесай

САЩ налагат визови ограничения срещу 25 души за подкопаване на демокрацията в Беларус

Американските управляващи постановат визови ограничавания на 25 души поради " подкопаване на демокрацията " в Беларус. Това се споделя в публикувано изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

В текста се отбелязва, че управляващите в Минск " не престават да потискат беларуския народ и неговите демократични желания ". Според документа " в отговор на тези нарушавания на човешките права Държавният департамент афишира ограничения за налагане на визови ограничавания на 25 души “, за които се твърди, че са " забъркани в потискането на демокрацията “ в страната. Списъкът на посочените лица не е прибавен. Блинкен означи, че в него са включени депутати " за тяхната роля в приемането на закон, допускащ смъртното наказване за лица, наказани за опити за терористични актове ". Според Блинкен този закон " се употребява за репресии и заплашване на демократичната съпротива и гражданското общество “.

В изказването се разяснява още, че Държавният департамент на Съединени американски щати след президентските избори през 2020 година в Беларус наложи общо визови ограничавания на 322 души за " угнетяване на демокрацията “. Американските управляващи имат намерение да " продължат да употребяват всички нужни принадлежности против тези в Беларус, които пречат на демократичните желания на жителите “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР