Американските власти идната седмица за първи път от над 15

...
Американските власти идната седмица за първи път от над 15
Коментари Харесай

Федералните власти в САЩ възобновяват смъртното наказание

Американските управляващи идната седмица за първи път от над 15 години ще изпълнят смъртни присъди на нарушители, наказани на федерално ниво. Това показват източници измежду чиновниците на пандизите, представени от Асошиейтед прес и ТАСС.

По думите им осъществяването на наказванията ще стартира още в понеделник, като за седмицата посредством смъртоносни инжекции ще бъдат екзекутирани общо трима пандизчии в щата Индиана, получили най-тежката присъда поради ликвидиране на деца.

Членовете на фамилиите на нарушителите и жертвите имат право да участват, само че би трябвало да бъдат с защитни маски, с цел да се предотврати разпространяване на ковид.

Саудитска Арабия стопира изтезанията на малолетни нарушители

Според информация на в. "Вашингтон пост " федералните управляващи в Съединени американски щати за финален път са изпълнявали смъртна присъда през 2003 година.

Оттогава действаше един тип всекидневен мораториум, защото не бяха съгласувани разпоредбите за слагане на смъртоносната инжекция. Въпреки това смъртно наказване през последните години се ползва на щатско ниво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР