Американските власти и медии разкриха подробности за масовата стрелба в

...
Американските власти и медии разкриха подробности за масовата стрелба в
Коментари Харесай

Стрелецът от Флорида преминал през военно обучение

Американските управляващи и медии разкриха детайлности за всеобщата пукотевица в учебно заведение във Флорида, написа "Гардиън ".
Потвърдена е гибелта на 17 души при стрелбата в учебното заведение "Марджъри Стоунман Дъглас " в Паркленд, Флорида. Сред починалите има деца и възрастни хора. Нападател влезнал в учебното заведение в сряда следобяд и разкрил огън. Телата на 12 души са открити в учебното заведение, двама души са убити отвън постройката, един на улицата и двама са умряли в болница от получените огнестрелни рани.

Установена е самоличността на 12 от убитите. Не се разкриват имената им. Но полицията заяви, че измежду убитите е треньор по американски футбол.
15 души са признати за лекуване в болница: петима са с заплаха за живота, а 10 са в устойчиво положение.

19-годишният Никълъс Крус е обвинен за кървавата баня. Той е задържан на мястото на офанзивата и сега е разпитван от полицията.
Нападателят е бил въоръжен с полуавтоматична винтовка AR-15 и с "много пълнители ", оповестиха от полицията.
Крус също е имал противогаз и димни гранати. Нападателят съзнателно е задействал алармата в учебното заведение, с цел да принуди децата да изоставен стаите. След стрелбата Крус се опитал да избяга, смесвайки се с учениците. По-късно полицията го задържала, откакто прегледала охранителните камери
Крус е учил в "Марджъри Стоунман Дъглас ", само че е изключен по дисциплинарни аргументи. Учител в учебното заведение съобщи, че чиновниците са били предизвестени да не го пускат в комплекса.

По непотвърдена информация той е лекуван, защото има душевен забИзпратените от децата текстови известия на родителите, до момента в който са били заключени в учебното заведение, демонстрират ужаса по време на нападението. Учителите построили барикади в класните стаи и тоалетните, с цел да предпазят учениците от стрелеца.

Трагедията е осмата най-кръвопролитна всеобща пукотевица в актуалната история на Съединени американски щати. Също по този начин нападението е едно от минимум 8 офанзиви в американски учебни заведения от началото на 2018 година, при които има починали и ранени.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа в "Туитър ", че се моли и сервира съболезнования на засегнатите, само че реши да не приказва за нападението.

Но съгласно някои хора молитвите и мислите не са задоволителни.

Крис Мърфи, сенатор от щата Кънектикът, където през 2012 година беше осъществено всеобщото ликвидиране в учебното заведение "Санди Хук " (убити са 26 деца и възрастни), написа в "Туитър ": "Това се случва единствено в Съединени американски щати. Тази зараза от всеобщо кръвопролитие, този камшик учебна пукотевица след учебна пукотевица ".олявания.

Според АП Крус е изключен след сборичкване с новия другар на някогашната му другарка.

Съученици на Круз описаха, че доста възпитаници са предсказали, че той може да "направи нещо ", с което да ги нарани. Според учениците заподозряният и преди е носил оръжия в учебното заведение. Ученик разкри, че на телефона си Крус е имал доста фотоси с оръжия. Той имал оръжия от минимум две години. Ученици описаха още, че 19-годишният, чиято втора майка е умряла през ноември 2017 година, постоянно е приказвал за оръжия.

Според различен възпитаник причинителят имал предпочитание да се причисли към армията. Той също по този начин обичал да върви на лов. Източници от Пентагона разкриха, че роденият през 1998 година е взел участие в младежка стратегия за военно образование. Крус е някогашен член на федералната стратегия Junior Reserve Officer Training Corps (JROTC), която е спонсорирана от въоръжените сили на Съединени американски щати в междинните учебни заведения. Тя има за цел насърчаване на разнообразни умения, в това число и военни.

19-годишният е имал проблем с държанието си.

Преди към 9 месеца той заплашил, че "един ден " ще убие служители на реда, тъй като те "преследват положителните хора ". Той също по този начин споделил, че желае да "убие колкото се може повече хора ".

Той акцентира, че това не е съвпадане, не е неприятен шанс, а последица от "нашето безучастие ".

Ние сме виновни, разгласи сенаторът.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР