Американските власти арестуваха и обвиниха бивш продуктов мениджър на Coinbase

...
Американските власти арестуваха и обвиниха бивш продуктов мениджър на Coinbase
Коментари Харесай

Бивш мениджър на Coinbase е обвинен за търговия с вътрешна крипто информация

Американските управляващи арестуваха и упрекнаха някогашен продуктов управител на Coinbase (COIN) Ишан Уахи за приключване на вътрешна информация, за да подкрепят финансово брат си и негов другар да купят токени тъкмо преди те да бъдат листвани на борсата. В 99% от случаите, след листинг на огромна борса като Coinbase, цената на въпросните токени се качва с десетки, в някои случаи стотици проценти.

Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) също повдигна обвинявания против тримата, свързани със същите обвинения- търговия с вътрешна информация.

В изказване прокурорът на Съединени американски щати Деймиън Уилямс от Южния окръг на Ню Йорк означи, че това е вторият случай на вътрешна търговия с крипто. Подобни обвинявания в машинация и търговия с вътрешна информация имаше и против някогашен управител в Opensea, който беше купувал за себе си разнообразни NFTs преди да се появят на първата страница на най-големия NFT пазар.

Твърди се, че Ишан Уахи е споделил информация за минимум 14 разнообразни разгласи в Coinbase. Според прессъобщението, обвинените са употребявали анонимни Ethereum портфейли и сметки от ексчейнджи на непознати имена, с цел да купят минимум 25 разнообразни криптовалути и евентуално да създадат до 1.5 милиона $. Търгуваните криптовалути включват TRIBE, ALCX, XYO, GALA, ENS и POWR.
Реклама
Ишан Уахи беше задържан в четвъртък предходната седмица, само че е бил на радара на правоприлагащите органи от месеци. Властите са го спрели да се качи на аероплан за Индия в средата на май.

" Днес разгласявам първото по рода си дело за търговия с вътрешна информация, включващо пазари на криптовалута. Нашето обръщение с тези обвинявания е ясно: измамата си е машинация, без значение дали се случва в блокчейна или на Уолстрийт. И Южният окръг на Ню Йорк ще продължи да бъдем безмилостни в изправянето на измамниците пред правораздаването, където и да ги открием ", сподели Уилямс.

Самата Coinbase не се таксува по никакъв метод. Според Министерството на правораздаването борсата също е разследвала самостоятелно изказвания за търговия с вътрешна информация.

" Както се споделя в тази тъжба, " сигурност на крипто активи " се отнася до актив, който е публикуван и/или трансфериран благодарение на разпределена книга или блокчейн технология - в това число, само че освен, по този начин наречените " цифрови активи ", " виртуални валути ", " монети " и " токени " - и това дава отговор на определението за " сигурност " според федералните закони за скъпите бумаги ", се споделя в жалбата на SEC.
Реклама
Coinbase сподели в свое изказване, че " Приема обвиняванията за погрешно потребление на информацията на компанията доста съществено, както се вижда от нашето бързо следствие на този въпрос. Отново имаме нулева приемливост към този тип непозволено държание и няма да се поколебаем да предприемем дейности против всеки чиновник когато открием нередности.Оценяваме признанието на Министерството на правораздаването за нашата помощ за търсене на отговорност на тези лица ".
Свързани публикации Crypto.com в България: До 3000 души и обратно 8 юли 2022, 06:01 С логаритъм и тактика: Как хедж фондове печелят от срутва на криптопазарите 30 юни 2022, 06:40 Технологичните балони се пукат на всички места 17 май 2022, 13:46 Колапсът на един от най-големите стейбълкойни извади на показ скрити опасности на криптопазара 11 май 2022, 16:03 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Крипто
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР