Американските въоръжени сили няма да подкрепят турската операция в Сирия,

...
Американските въоръжени сили няма да подкрепят турската операция в Сирия,
Коментари Харесай

САЩ не подкрепят турската операция в Северна Сирия

Американските въоръжени сили няма да поддържат турската интервенция в Сирия, се показва в известие на Белия дом, оповестено след телефонен диалог сред президентите на Съединените щати и Турция, заяви Българска национална телевизия.
Турция стартира интервенция в Северна Сирия е доказано в телефонен диалог сред Доналд Тръмп и Реджеп Тайип Ердоган. Съединените щати обаче се разграничават от интервенцията. Американските сили няма да поддържат, нито ще вземат участие в сходни дейности, показва Белия дом.

Американската администрация не дава детайлности за турската интервенция. По-рано президентът на Турция Ердоган уточни, че търпението на Анкара във връзка с основаването на зона за сигурност в Северна Сирия се изчерпва и загатна за военна интервенция.

От турска страна настояват, че другия месец следва среща сред Тръмп и Ердоган, на която ще бъде разискван този въпрос. Зоната за сигурност, за която Турция упорства, би трябвало да бъде основана на турско-сирийската граница и посредством нея да се разделят териториите под контрола на сирийските кюрди, определяни от Анкара като терористична организация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР