Американските учени не се грижат за защитата на биологичните материали

...
Американските учени не се грижат за защитата на биологичните материали
Коментари Харесай

Захарова: В американските биологични лаборатории цари престъпна небрежност

Американските учени не се грижат за отбраната на биологичните материали в Съединени американски щати и други страни, а в техните биологични лаборатории царува незаконна немарливост. Това написа в четвъртък формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

Тя обърна внимание на следствието на американския портал The Intercept, което се отнася до нарушавания, осъществени в американски вирусологични лаборатории при работа с рискови патогени. Материалът, както означи Захарова, оповестява за стотици съществени произшествия в американски биологични лаборатории през последните 20 години.

„ Ако сходна незаконна немарливост царува в биолабораториите непосредствено на територията на Америка, представете си какъв брой доста американски учени не се интересуват от това по какъв начин са предпазени вариантите в други страни. Ако има приключване, това ще бъде отлична причина да се организира външно наблюдаване (само за научни цели, схваща се), а по-късно и да се продават медикаменти на засегнатото население. Печеливша лотария. Смъртоносна ", добави още Захарова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР