Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията заявиха, че

...
Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията заявиха, че
Коментари Харесай

В САЩ заговориха за четвърта доза

Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите обявиха, че хора с отслабена имунна система ще могат да си слагат четвърта доза от имунизацията против ковид. Става дума за тези, които са получили ваксина на " Модерна " или " Пфайзер/Бионтех ", съобщи NOVA.

Според Центровете за надзор и предварителна защита за болесттите в Съединени американски щати (CDC) хората с умерена или съществено отслабена имунна система могат да получат четвърта доза шест месеца след слагането на бустерната доза. Миналата седмица от Центровете към този момент дадоха зелена светлина за разбъркване на ваксини при слагане на бустерни дози. Това значи, че бустерните дози може да се разнообразни от в началото поставяните.

Те може да са една от трите – „ Пфайзер/Бионтех “,„ Модерна “ или „ Джонсън и Джонсън “ без значение каква е била първата доза. Същевременно - по данни на " Вашингтон Поуст ", случаите на заразяване с Covid-19 в Съединени американски щати са намалели с близо 60 % от скока през септември, приписван на делта разновидността на вируса. Според изданието приблизително на седмица броят инфекции сега е към 69000 спрямо втората седмица на септември, когато е бил малко над 164 хиляди.

Намаляването в броя на случаите би могло да се обвърже с действието на имунизациите, добавя кореспондентът на БНР в Съединени американски щати, като дава образец с Пуерто Рико, където в края на август случаите приблизително на седмица са били над хиляда, а в този момент - 105. Около 73 % от пуерториканците са ваксинирани, написа „ Вашингтон Поуст “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР