Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) описват

...
Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) описват
Коментари Харесай

 САЩ: Covid вариант Делта е бързозаразен като варицела и по-заразен от Ебола и едра шарка 

Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) разказват Делта разновидността на ковид като инфектиран като варицела и може да аргументи тежко заболяване , оповестяват " Ройтерс ", Ню Йорк Таймс ", " Вашингтон поуст " и СиЕнЕн, базирайки се на вътрешни документи на CDC.

Развиващият се в Съединени американски щати вид Делта се популяризира толкоз елементарно, колкото варицела и може да бъде по-заразен от Ебола и едра шарка , демонстрират вътрешните документи на CDC.

" Направихме две крачки напред с имунизациите, само че в този момент вършим огромна крачка обратно ", разяснява пред ЕйБиСи доктор Ивон Малдонадо от Станфорд, експерт по детски инфекциозни болести. Тъй като, той е два пъти по -заразен.

" Сега знаем, че даже при имунизирани хора милиарди вируси могат да участват в носа ви в устата, даже и да сте имунизирани, това е заразно ". Ето за какво тази седмица CDC съобщи, че даже изцяло имунизираните хора би трябвало да слагат маски на закрито тук-там, където честотата на предаване е забележителна или висока - което е по -голямата част от страната.
 Съединени американски щати удължават рестриктивните мерки за полети и пътешестване поради Covid вид Делта
Съединени американски щати удължават рестриктивните мерки за полети и пътешестване поради Covid вид Делта

Дългосрочните ограничавания за влизане в Съединени американски щати няма да бъдат отстранени скоро

" Мисля, че скоро ще се насочим към миг, при който всеки може да се болести този вирус или да е в риск . И в случай че сте имунизирани, ще имате малко или никакви признаци ".

Вариантът Делта също може да бъде по-смъртоносен. Но за имунизирани хора, документът на CDC споделя, че рискът от тежко заболяване или гибел се понижава най-малко 10 пъти , което постоянно е било задачата на имунизациите . " Мисля, че същинският риск тук е за хората, които не могат да се имунизират, деца под 12 години и някои имунокомпрометирани хора. "

Директорът на CDC доктор Рошел Валенски удостовери достоверността на документа . " Мисля, че хората би трябвало да схванат, че това е съществено . Това е един от най-преносимите вируси, за които знаем. "

" Изводът беше, че за разлика от другите разновидности, имунизираните хора, даже и да не се разболяват, се заразяват и изхвърлят вируса на сходни равнища като неимунизираните хора, които са се заразили ", споделя д -р Уолтър Оренщайн, който управлява Центърът за ваксини на Емори.

" Ваксините предотвратяват повече от 90% тежкото заболяване , само че могат да бъдат по-малко ефикасни за попречване на зараза или предаване . Следователно, повече пробив и повече разпространяване в общността макар имунизацията. "

Ваксините понижават риска от тежко заболяване или гибел 10 пъти и понижават риска от зараза три пъти . Презентацията цитира и три отчета, които демонстрират, че разновидността Делта - в началото прочут като B.1.617.2 - може да аргументи по-тежко заболяване.

CDC предлага мандат за имунизация и универсални условия за маски .
 COVID-19 в Европа: Да запретваме още веднъж ръкави
COVID-19 в Европа: Да запретваме още веднъж ръкави

С вид Делта на континента в този момент е моментът да действаме, в случай че желаеме да се оправим със идната вълна

" Броят на случаите, които имаме сега, е по-голям от всеки брой, който сме имали в който и да е ден предишното лято ", сподели Валенски. От сряда случаите са се нараснали във всички щати като се изключи един през последните седем дни в съпоставяне със седмицата преди този момент, съгласно Джон Хопкинс.

" Единственото нещо, което ще кажа, е, че през последните няколко дни бях разчувствуван да видя повече хора, които подхващат дейности - повече организации, предприятия, щати, обитаеми места подхващат нужните дейности, с цел да се измъкнем от това ", сподели Валенски.

Документът на CDC минава през нови " информационни провокации ", дружно с нуждата от формулиране на известията за публичното здраве, за да се подчертае имунизацията като най-хубавата отбрана против вид Делта . Агенцията би трябвало да " усъвършенства разбирането на обществеността... да усъвършенства връзката към самостоятелния риск ".

По-рано президентът Джо, които неговата администрация ще предприеме, с цел да се опита да имунизира повече американци , в това число условието всички федерални чиновници да удостоверят, че са имунизирани против Covid-19 или да се изправят пред строги протоколи.
 Байдън вижда пандемия на неимунизирани, милиони федерални чиновници би трябвало да се имунизират
Байдън вижда пандемия на неимунизирани, милиони федерални чиновници би трябвало да се имунизират

Няма да има уволнени, който откаже - проби, отдалеченост, маски и ограничавания за пътешестване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР