Американските телекомуникационни гиганти AT&T и Verizon се съгласиха да отложат

...
Американските телекомуникационни гиганти AT&T и Verizon се съгласиха да отложат
Коментари Харесай

Внедряване на 5G мрежа в САЩ се отлага заради опасения за безопасност на полети

Американските телекомуникационни колоси AT&T и Verizon се съгласиха да отсрочат внедряването на 5G мрежа заради опасения, че тя може да попречи на оборудването за сигурност на полетите, съобщи Агенция Франс Прес.

AT&T потвърдиха отлагането в изказване, и допълниха, че по искане на министъра на превоза Пийт Бутигиг " непринудено са се съгласили да отсрочат въвеждането C-Band 5G услугите с две седмици ". " Знаем, че авиационната сигурност и 5G могат да съществуват взаимно и сме уверени, че по-нататъшното съдействие и техническата оценка ще отстранят всички проблеми ", споделиха от компанията, съобщи БГНЕС.
Една от най-големите самолетни компании в света анулира 100 полета поради болен от Омикрон личен състав
United Airlines - една от най-големите самолетни компании в Съединени американски щати, анулира повече от 100 полета в навечерието на празничния сезон заради недости...
Прочети повече
Отлагането идва ден откакто AT&T и Verizon отхвърлиха настояването за отсрочване на внедряването на 5G технологията, планувано за 5 януари, което накара самолетните компании да заплашат със правосъдни дейности.

В последния миг е реализирано проектоспоразумение първо с телефонния оператор AT&T, а по-късно и с Verizon за отсрочване на внедряването на техните нови 5G честотни ленти.

Авиационните регулатори показаха опасения, че новата система може да попречи на устройствата, които самолетите употребяват за премерване на височина. Заради това въвеждането - в началото планувано за 5 декември, към този момент беше отсрочено един път.

Честотните ленти 3,7-3,8 GHz бяха предоставени на AT&T и Verizon през февруари след оферта за десетки милиарди долари.
Близо 70% спад на въздушния превоз у нас поради пандемията
Въздушният пътнически превоз в България е намалял с 68.2% на годишна база през 2020 година, сочат най-новите данни на европейската с...
Прочети повече
Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР