Американските тайни служби обвиниха Иран и Русия в намеса в

...
Американските тайни служби обвиниха Иран и Русия в намеса в
Коментари Харесай

Иран, Русия, Обама - всички са срещу Тръмп

Американските секрети служби упрекнаха Иран и Русия в интервенция в изборите в Съединени американски щати. Според разузнаването те откраднали нелегално персоналните данни на гласоподаватели и разпространявали подправена информация, с цел да внесат комплициране.

Директорът на националното разузнаване Джон Ратклиф и шефът на ФБР Кристофър Рей се обърнаха към американските жители с думите: " Застанали сме пред вас, с цел да ви уверим, че държим обстановката под надзор, и с цел да ви предоставим най-мощния инструмент, с който разполагаме за битка с сходни офанзиви - истината и информацията ". Русия и Иран се били пробвали да се намесят в изборите на трети ноември, обявиха двамата. Според тях Иран бил изпратил имейли до гласоподаватели на Демократическата партия в няколко щата, в това число Флорида и Пенсилвания, в които и двамата претенденти са твърдо решени да завоюват. В имейлите гласоподавателите са заплашвани и приканвани да гласоподават за Доналд Тръмп.

Като адресант била посочена дясната екстремистка група " Горди момчета ". За разпращането на заканителните известия били употребявани данни от изборните описи. Освен това Иран разгласил видео, в което се твърди, че е допустимо да се подават подправени бюлетини, в това число и отвън Съединени американски щати. " Въпреки, че към момента не сме виждали сходни действия от страна на Русия, знаем, че през 2016-а година те са получили по сходен метод данни за гласоподавателите ", добави Ратклиф. Според тайните служби, хипотетичната интервенция тогава е била подхваната посредством хакерски офанзиви и интернет акции под подправени самоличности.

Директорът на ФБР съобщи, че задачата е да се сътвори комплициране, да се провокират обществени безредици и да се навреди на президента Тръмп. " Това са обезверени опити на обезверени съперници, американците би трябвало да са уверени, че гласовете им имат значение ", сподели още Рей и прикани всички жители да черпят информация за изборите от надеждни източници като да вземем за пример съответните изборни секции в обособените щати.

Обама за Тръмп: " некадърен и незапознат "

Новият американски президент би трябвало да стане прочут след седмица и половина, предизборната акция към този момент е в горещата си фаза. Бившият президент Барак Обама даде своя принос, атакувайки с остри думи наследника си в Белия дом. На събитие във Филаделфия в поддръжка на претендента за президент Джо Байдън той дефинира Тръмп като изцяло некадърен да извършва длъжността президент - " некадърен да одобри работата съществено ". " Постът отпред на страната не е риалити, а действителност ", сподели Обама, визирайки присъединяване на Тръмп в телевизионното шоу " Чиракът ". " Писането на известия в Туитър, до момента в който сте пред тв приемника, не взема решение казуса ", сподели Обама за своя правоприемник.

Бившият президент моли към последователите на неговата Демократическа партия да не се поддават на подправеното възприятие за сигурност, което биха могли да дадат актуалните позитивни за Байдън резултати от социологическите изследвания. " Допитванията не ме интересуват ", съобщи Обама. Той се базира на многото заблуждаващи анкети за президентските избори преди четири години, които предсказваха победа на кандидатката на демократите Хилари Клинтън. По това време хората бяха станали " мързеливи и самодоволни " поради тези данни и не гласоподаваха. " Това не би трябвало да се повтаря ", предложи Обама.

Байдън изпреварва Тръмп както в националните социологически изследвания, по този начин и в допитванията в обособените щати, решаващи за изборите на трети ноември. Предстои двамата противници ще се изправят един против различен във втория и финален ефирен двубой преди изборите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР