Американските танкове Ейбрамс“ вероятно ще пристигнат на украинското бойно поле

...
Американските танкове Ейбрамс“ вероятно ще пристигнат на украинското бойно поле
Коментари Харесай

САЩ очакват да започнат да доставят танкове Abrams в Украйна през септември

Американските танкове „ Ейбрамс “ евентуално ще дойдат на украинското полесражение през септември, оповестява американското издание като се базира на шестима души, осведомени с планирането.

Планът е през август да бъдат изпратени няколко танкове „ Ейбрамс “ в Германия, където ще им бъде изработен финален ремонт. След като този развой завърши, първата партида „ Ейбрамс “ ще бъде изпратена в Украйна идващия месец.

Администрацията на Байдън съобщи, че желае да достави повече оръжия на Украйна допустимо най-бързо, както за подкрепяне на контранастъплението, по този начин и за подсилване на отбраната на нацията в дълготраен проект. Освен танковете, Съединени американски щати желаят да стартират да образоват украински водачи на изтребители F-16 преди бойните самолети да бъдат доставени, евентуално до края на годината.

Пристигането на танковете през идващите седмици ще добави ново, смъртоносно измерение към инвентара на Украйна, до момента в който нейните сили се борят да пробият укрепената съветска защита по фронтовата линия, която се простира на стотици благи. Въпреки че украинските войски реализираха прочут прогрес по една ос на нахлуване през последните дни, те поемат тежък артилерийски и авиационен огън, до момента в който се движат постепенно през гъсти минни полета и противников дупки.

Първоначалната партида ще включва шест до осем танка, сподели представителят на промишлеността и помощникът на Конгреса. Общо Съединени американски щати възнамеряват да изпратят 31 танка, колкото украински батальон.

„ Определено работим, с цел да ги отведем в Украйна допустимо най-бързо “, сподели представителят на Пентагона полковник Мартин О’Донъл, отказвайки да разиска детайлности по отношение на графика.

Съединени американски щати изпращат по-стари модели M1A1 вместо по-модерната версия A2, за чието прекачване до Украйна би била нужна една година.

Представител на министерството на защитата и различен източник, осведомен със мнението на Киев, споделиха, че танковете могат да дойдат в Украйна даже още през август, само че този график може да е прекомерно оптимистичен.

Тези танкове не са нови; също така по-старите машини ще дойдат в Украйна без най-чувствителната им технология, в това число в някои случаи секретна ризница с обеднен уран.

Преди украинските сили да стартират да употребяват танковете, те би трябвало да приключат почти 10-седмичен курс с 31 подготвителни танка в армейската база „ Графенвьор “ в Германия.

Съединени американски щати работят с европейските си съдружници, с цел да основат обекти за поддръжка, където да се правят тежки поправки, изключително за развалени в пердах танкове „ Ейбрамс “ и други тежки бронирани машини, дарени на Украйна.

Високопоставени представители на Пентагона споделиха, че на Украйна следва тежка борба.

„ Тази атака ще бъде мудна, ще бъде сложна и ще има висока цена “, сподели ръководителят на Обединения щаб военачалник Марк Мили на неотдавнашна конференция.

Но украинските сили „ към момента разполагат с редица варианти и можем да чакаме, че те ще продължат да оказват напън “, сподели министърът на защитата Лойд Остин тази седмица в Папуа Нова Гвинея.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР