Американските специални служби и Пентагонът са разглеждали през 60-те години

...
Американските специални служби и Пентагонът са разглеждали през 60-те години
Коментари Харесай

САЩ смятали да използват химически и бактериологични оръжия срещу Куба

Американските специфични служби и Пентагонът са разглеждали през 60-те години на предишния век опцията да употребяват химически и бактериологични оръжия против Куба.
Свидетелства за това се съдържат в архивните документи на американското държавно управление, свързани с следствието на убийството на 35-ия президент на Съединени американски щати Джон Кенеди през ноември 1963 година Тези документи бяха разкрити по решение на настоящия жител на Белия дом Доналд Тръмп и оповестени в четвъртък от Националния списък на Съединени американски щати.
Данни за това, че разузнаването и специфичните елементи на американската войска са разглеждали опцията за потребление на химически или биологични оръжия в Куба, се съдържат в отчет от 36 страници, направен през 1975 година (по времето на президента Джералд Форд) от съветника в Белия дом Филип Бюкън. В отчета се показва, че през 1962 година разузнавателно-саботажни единици на американските разследващи служби и Министерството на защитата готвели " проект за изваждане от строя на огромна част от служащите в захарния бранш на селското стопанство на Куба " посредством скрито потребление на средствата на биологична война, или бойни отровни субстанции. Установило се обаче, че тази концепция е неосъществима и е взето решение тя да бъде изоставена, се показва в отчета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР