Американските служби арестуваха бивш агент на Централното разузнавателно управление по

...
Американските служби арестуваха бивш агент на Централното разузнавателно управление по
Коментари Харесай

Арестуваха бивш агент на ЦРУ. Работел за Китай

Американските служби арестуваха някогашен сътрудник на Централното разследващо ръководство по обвинявания, че си е сътрудничел с непозната разследваща организация, съобщи „ Гардиън “.

Джери Чун, натурализиран американски жител, бе арестуван на интернационалното летище „ Джон Ф. Кенеди “ в Ню Йорк. В негов бележник са открити имената на американски шпиони, настоящи под прикритие.

53-годишният Джери Чун е отраснал в Щатите и е служил във въоръжените сили, преди да се причисли към Централно разузнавателно управление на САЩ през 1994 година. Американските служби подозират Джери Чун, който от години живее в Хонконг, ще е работил за китайското разузнаване.

През 2007 година американският жител напуща Централно разузнавателно управление на САЩ и отпътува за чужбина. Пет години по-късно багажът му е претърсен, до момента в който пътува за Съединени американски щати. Открити си строго секретни данни за американските разследващи служби.

Правосъдното министерство му е повдигнало обвинявания. Ако бъде приет за отговорен, някогашният сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ може да лежи 10 години в пандиза. Разследването по случая продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР