Американските сили са възобновили широкомащабните си операции срещу терористичната организация

...
Американските сили са възобновили широкомащабните си операции срещу терористичната организация
Коментари Харесай

САЩ са възобновили широкомащабните операции срещу Ислямска държава в Сирия

Американските сили са възобновили широкомащабните си интервенции против терористичната организация " Ислямска страна " в Северна Сирия, написа в. " Ню Йорк таймс ", като се базира на чиновници в областта на защитата.

Подновяването на интервенциите демонстрира, че макар по-ранните изказвания на президента Доналд Тръмп за изцяло евакуиране от Сирия, в страната остават към 500 американски бойци, огромна част от които интензивно вземат участие в сражения.

С подновяването на антитерористичните интервенции бе комплициран завършек на двумесечния интервал, през който забележителна част от към хилядата американски бойци в Североизточна Сирия напуснаха страната в осъществяване на заповедта за евакуиране на Тръмп от началото на октомври. По-късно няколкостотин други американски бойци дойдоха в Сирия от Ирак и Кувейт в осъществяване на нова заповед на Тръмп за отбрана от ИД, от сирийското държавно управление и от Русия на петролните полета в Източна Сирия, отбелязва " Ню Йорк таймс ".

Американски командоси и въоръжени формирования на сирийските кюрди организираха няколко лимитирани по обсег интервенции и след заповедта за евакуиране. Началникът на Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Кенет Маккензи съобщи, че след прегрупирането на американските и кюрдските сили на много по-малка територия в Североизточна Сирия те могат да възобновят провеждането на по-големи интервенции против " Ислямска страна ".

Американски бойци и бойци на сирийските кюрди организираха в петък интервенция против обекти на " Ислямска страна " в сирийската провинция Дейр аз Зор. При нея бяха убити и ранени няколко бойци на терористичната организация, а над десетима други бяха пленени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР