Американските сили са възобновили широкомащабните си операции срещу терористичната организация

...
Американските сили са възобновили широкомащабните си операции срещу терористичната организация
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: САЩ подновиха операциите си срещу Ислямска държава в Сирия

Американските сили са възобновили широкомащабните си интервенции против терористичната организация " Ислямска страна " в Северна Сирия, написа в. " Ню Йорк таймс ", като се базира на чиновници в областта на защитата.

Подновяването на интервенциите демонстрира, че макар по-ранните изказвания на президента Доналд Тръмп за изцяло евакуиране от Сирия, в страната остават към 500 американски бойци, огромна част от които интензивно вземат участие в сражения.

С подновяването на антитерористичните интервенции бе комплициран завършек на двумесечния интервал, през който забележителна част от към хилядата американски бойци в Североизточна Сирия напуснаха страната в осъществяване на заповедта за евакуиране на Тръмп от началото на октомври. По-късно няколкостотин други американски бойци дойдоха в Сирия от Ирак и Кувейт в осъществяване на нова заповед на Тръмп за отбрана от ИД, от сирийското държавно управление и от Русия на петролните полета в Източна Сирия, отбелязва " Ню Йорк таймс ".
Американски командоси и въоръжени формирования на сирийските кюрди организираха няколко лимитирани по обсег интервенции и след заповедта за евакуиране. Началникът на Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Кенет Маккензи съобщи, че след прегрупирането на американските и кюрдските сили на много по-малка територия в Североизточна Сирия те могат да възобновят провеждането на по-големи интервенции против " Ислямска страна ".

Американски бойци и бойци на сирийските кюрди организираха в петък интервенция против обекти на " Ислямска страна " в сирийската провинция Дейр аз Зор . При нея бяха убити и ранени няколко бойци на терористичната организация, а над десетима други бяха пленени.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР