Американските сили са се изтеглили днес от най-голямата си база

...
Американските сили са се изтеглили днес от най-голямата си база
Коментари Харесай

Американските сили са се изтеглили днес от най-голямата си база в Северна Сирия

Американските сили са се изтеглили през днешния ден от най-голямата си база в северната част на Сирия. Това заяви Франс прес, като се базира на собствен сътрудник на терен и на неправителствена организация.

Над 70 бронирани автомобила със закачени на тях флагове на Съединени американски щати, пренасящи военно съоръжение и ескортирани от хеликоптери, са минали през град Тал Тамр, видя сътрудник на Агенция Франс Прес.

Според Сирийския център за наблюдаване на човешките права автоколоната се е изтеглила от базата "Сарин ", покрай град Кобане, и се е отправила към намиращата се на изток провинция Хасака.

По-рано този месец Съединени американски щати оповестиха, че ще изтеглят своите към 1000 военни от Северна Сирия, а Турция предприе военно нахлуване против кюрдските формирования, контролиращи района.

"Това е най-голямата американска военна база в северната част на Сирия и четвърто евакуиране на американски елементи ", сподели шефът на центъра Рами Абдел Рахман.

През последните дни американците се изтеглиха от още три бази, в това число тази до град Манбидж и още една база до Кобане, покрай турската граница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР