Американските сенатори бяха обвинени, че заспиват, играят игри и нарушават

...
Американските сенатори бяха обвинени, че заспиват, играят игри и нарушават
Коментари Харесай

Импийчмънтът на Тръмп отегчава мнозина сенатори

Американските сенатори бяха упрекнати, че заспиват, играят игри и нарушават редица правила по време на процеса за импийчмънт против президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи БГНЕС.
Джим Риш и Джим Инхофе са измежду членовете на Сената, които явно са задремвали по време на продължителните чувания. Други сенатори са видяни да вземат решение кръстословици.
По време на процеса най-сериозното обвиняване против президента беше, че хипотетичната корист с власт на Тръмп заплашва американската народна власт.
Сенаторите работят като правосъдни заседатели, които вземат решение дали президентът да бъде отхвърлен от поста си. Но някои от членовете му - и републиканци, и демократи - бяха упрекнати тази седмица от американските медии, че се държат като отегчени възпитаници в час.
Правилата приканват сенаторите да останат от самото начало на съвещанията по време на процеса за импийчмънт. Но минимум 9 демократи и 22 републиканци са напуснали местата си по друго време  днес, според BBC. Между тях са вярата на демократите за Белия дом Бърни Сандърс, Ейми Клобучар и Майкъл Бенет.
Марша Блекбърн, републиканец от Тенеси, се отбрани в Twitter, откакто беше видяна да чете книга по време на съвещанието. Тя написа, че книгата – " Как мразещите Тръмп разрушават Америка " - " дава добра визия за днешните процедури ".
Сенатор Риш - републиканец, който ръководи Комитета за външни връзки на Сената, беше видян да седи провиснал и имобилен със затворени очи на бюрото си по време на чуванията. Говорител на сенатора на Айдахо отхвърли, че е задремал, заявявайки пред The Wall Street Journal, че Ръш просто е слушал деликатно " със затворени очи ".
Сенатор Инхов, републиканец от Оклахома, беше видян в сряда от кореспондент на NBC да дреме на стола си преди да бъде разбуден от сенатора Тод Йънг, републиканец от Индиана, който седеше до него.
Марк Уорнър, демократ от Вирджиния, беше следен да стои неподвижно с ръка, покриваща очите му в продължение на 20 минути.
Телефоните, преносимите компютри и таблетите са постоянен аксесоар по време на естествени чувания в Сената, само че цялата електроника е неразрешена по време на този развой, правейки мнозина сенатори нервни.
Пат Лийхи, демократ от Върмонт, беше чут да възкликва " скъпоценното ми ", до момента в който си вземаше назад смарт телефона от кутията пред залата - алюзия с думите на Голъм от " Властелина на пръстените ".
Някои сенатори явно са намерили метод да заобиколят строгите правила, носейки смарт часовници.
Сенаторът от Масачузетс Елизабет Уорън беше видяна от кореспондент на ABC News да си рисува нещо на хартия.
Има и строги правила против храненето по време на съвещанията, само че сенаторите са забелязвани постоянно да дъвчат шоколад или дъвки.
Преди да стартират чуванията на следващото съвещание, някои републикански сенатори обявиха, че не са чули нищо ново в причините на прокурорите-демократи и към този момент са взели решение да оправдаят президента. За отстраняването на Тръмп от служба се изисква болшинство от две трети от гласовете в Сената, а републиканците имат 54 гласа от 100 вероятни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР