Американските санкции срещу Иран започнат да действат отново в полунощ

...
Американските санкции срещу Иран започнат да действат отново в полунощ
Коментари Харесай

Ще навредят ли новите американски санкции на Иран?

Американските наказания против Иран стартират да работят още веднъж в среднощ (7.00 ч. българско време във вторник), съобщи ДПА. Това е идната стъпка от процеса, откакто Съединени американски щати едностранно напуснаха договорката за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година, отбелязва организацията.

Първите наказания ще обиден иранските държавни покупки на американски долари и търговията на Техеран със злато, продажбите на ирански държавни облигации, иранския авто бранш и износа на килими и хранителни артикули.

Санкциите бяха наложени на първо време от предходния американски президент - Барак Обама, преди договорката през 2015 година, което съгласно мнозина е предиздвикало Иран да се съгласи да води договаряния, и се употребиха с необятна поддръжка по света , напомня ДПА.

Американски президент Доналд Тръмп в този момент се стреми да построи световна коалиция за връщане на глобите. Много от сътрудниците на Съединени американски щати обаче не престават да поддържат нуклеарното съглашение и не виждат признаци за нарушение на изискванията му от Иран.

Господстващата роля на Съединени американски щати в международната финансова система значи, че Вашингтон е в положение да притиска страни и компании да се съгласят, отбелязва ДПА. Американски чиновник сподели, че иранското държавно управление употребява освободени от нуклеарната договорка финансови запаси, за " да популяризира човешката мизерия ". Сега Съединени американски щати се пробват да се заемат с " тоталността на иранската опасност " в Близкия Изток.-->



" Нищо от това не е належащо да се случва ", съобщи служителят за глобите. По думите му Тръмп желае да се срещне с иранското управление за договаряния " когато и да е ".

Съединени американски щати споделят, че няма да носят никаква виновност за каквито и да е негативни последствия върху локалното население. Служител упрекна Иран в " редовно неприятно ръководство " на стопанската система. Съединени американски щати отхвърлят да се стремят към промяна на режима, а настояват, че задачата им е да " трансформират държанието на режима ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР