Американските санкции безспорно засягат глобалния бизнес на ZTE и компанията

...
Американските санкции безспорно засягат глобалния бизнес на ZTE и компанията
Коментари Харесай

Американските санкции струват на ZTE 3.1 млрд. долара

Американските наказания несъмнено засягат световния бизнес на ZTE и компанията чака да разгласи загуби от 3.1 милиарда $ поради тях.В тази сума влизат както директните продажби, изгубени поради възбраната, по този начин и прекратените контакти от други сътрудници, които в това време са скъсали връзките си с ZTE. Дори напъните на президента Тръмп , който упорства възбраната да бъде вдигната няма да са задоволителни за ZTE. Ако това стане, компанията може да заплати санкция от още 1.3 милиарда $, което ще вдигне общите ѝ загуби до съвсем 4.5 милиарда $.
Въпреки голямата цифра, ZTE остава оптимистична, че възбраната ще бъде вдигната. Според близки до компанията източници, ZTE даже към този момент е създала проект, именуван вътрешно Т0; това е тактика, която ще разреши на ZTE да рестартира работата на заводите си за броени часове, откакто пристигна новината от Вашингтон.

Към момента, компанията не може да създава никакви телефони, тъй като няма достъп до новите версии на Android и не може да купува чипове от Qualcomm . Освен това, компанията не е в положение да създава и мрежово съоръжение.

По разнообразни оценки, ZTE губи по 15 милиона $ дневно, огромната част от които изгарят наличните ѝ ресурси в брой.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР