Американските регулатори предупреждават шофьорите да не поставят декоративни емблеми и

...
Американските регулатори предупреждават шофьорите да не поставят декоративни емблеми и
Коментари Харесай

Внимание! Допълнителните емблеми на волана са изключително опасни

Американските регулатори предизвестяват водачите да не слагат декоративни емблеми и орнаменти на кормилата си заради риска, който съставляват те при злополука.

За разлика от общоприетото лого на марката, тези, предопределени за вторично вграждане постоянно са обилно украсени с кристали. При удар тези лъскави камъчета могат да се трансфорат в неуправляем снаряд, който се изстрелва с отварянето на въздушната възглавница.

Един американец към този момент стана жертва на такава емблема с кристали, като поради нея ослепя с едното око. При случая малко кристалче се забива непосредствено в окото му.

Според предизвестие, оповестено на уеб страницата на Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати (NHTSA), спомагателните емблеми могат да изместят и самата въздушната възглавница. Също по този начин, всевъзможни промени на възглавницата или капака на възглавницата могат да доведат до нередовност.

Експертите на NHTSA поучават да премахнете всевъзможни украшения от кормилото и да не се доверявате на всевъзможни такива украси, предопределени за вторично вграждане. Такова " украшение " за 10 $ може да бъде доста рисково и даже съдбовно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР