Американските регулатори одобриха сливането между банките SunTrust и BB&T Американските

...
Американските регулатори одобриха сливането между банките SunTrust и BB&T Американските
Коментари Харесай

SunTrust и BB&T се сливат в най-голямата банкова сделка след финансовата криза в САЩ

Американските регулатори утвърдиха сливането сред банките SunTrust и BB&T

Американските регулатори утвърдиха сливането сред банките SunTrust и BBT в най-голямата договорка в бранша от финансовата рецесия насам. Новото сдружение ще бъде шестата най-голяма банка в Съединени американски щати след Bank of America, Citigroup, JP Morgan, Goldman Sachs и Wells Fargo. Описано като обединение сред равни от изпълнителните шефове на двете компании, BB&T ще има 57% от новото сдружение, което ще се споделя Truist. Новата банка ще разполага с активи от 450 милиарда $ и депозити от 330 милиарда $, оповестява Reuters.

Най-голямото обединение от финансовата рецесия насам

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Това е най-голямата договорка в банковия бранш на Съединени американски щати, откогато JP Morgan закупи Bear Stearns в разгара на финансовата рецесия от 2008 година Намалените финансови регулаторни ограничения и данъчните облекчения, признати от администрацията на Доналд Тръмп, на процедура разчистиха пътя за сливането сред SunTrust и BB&T.

Целта на обединяването съгласно Кели Кинг и Уилиам Роджърс Джуниър - изпълнителните шефове на двете банки, е новото сдружение да бъде по-конкурентоспособно по отношение на другите огромни в бранша. Процедурата е планувана да стартира публично при започване на декември тази година, като сливането се чака да бъде приключено изцяло след две години. Изпълнителният шеф на BB&T Кели Кинг ще продължи да ръководи и новата компания до и след завършването на сливането. Новото сдружение ще бъде основано в щата Северна Каролина.

Състоянието на банковия бранш в Съединени американски щати

През тази година четири американски банки са оповестили неплатежоспособност спрямо нито една през предходната година. Трудностите в бранша се показват и на пазара, като цените на банковите акции изостават от високите върхове на пазара. Обединението сред две средноголеми банки може да бъде признато като позитивен знак за бранша, само че също по този начин може да посочва и проблеми за промишлеността, в която налагането на нововъведенията и новите технологии се случва с учудващо муден ритъм.

Сливането сред BBT и SunTrust значи нов състезател на пазар, който, наподобява, огромните банки към този момент са си поделили. Ще бъде забавно да се наблюдава по какъв начин ще се показа новото сдружение в бранш, в който обичайно новите компании мъчно се съревновават с по-старите играчи, още повече в мощно контролиран бранш.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР