Американските разузнавателни служби смятат, че убийството на дъщерята на философа

...
Американските разузнавателни служби смятат, че убийството на дъщерята на философа
Коментари Харесай

Американското разузнаване смята, че Украйна стои зад убийството на Даря Дугина

Американските разследващи служби считат, че убийството на дъщерята на философа Александър Дугин – Даря, е в съгласие с някои членове на украинското държавно управление. За това написа New York Times, базирайки се на източници в американската администрация.

Събеседниците на изданието настояват, че Вашингтон по никакъв метод не е взел участие в подготовката на убийството на Даря Дугина, в това число не е предоставял разследваща информация на Киев. Нещо повече, американските управляващи даже не са знаели авансово за тази интервенция и в случай че знаеха, биха ѝ се противопоставили, допълват източниците.

Администрацията на Джо Байдън е загрижена, че сходни офанзиви, въпреки и с огромно алегорично значение, нямат директно влияние върху военните дейности и могат да предизвикат съветските военни да отмъстят на високопоставени украински чиновници, написа NYT. След убийството на Дугина Съединени американски щати са предали своето несъгласие на украинските управляващи. В Киев неведнъж отхвърлят ​​да са забъркани в убийството на Дугина. Това съобщи и самият президент на страната Володимир Зеленски.

Михайло Подоляк, консултант на на президента на Украйна, в изявление за The New York Times сподели следното: „ Всяко ликвидиране по време на война в една или друга страна би трябвало да има някакво практическо значение. Тя би трябвало да извършва някаква съответна цел, тактическа или стратегическа. Някой като Дугин и щерка му не е тактическа или стратегическа цел за Украйна ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР