Американските разузнавателни служби са стигнали до заключението, че Китай умишлено

...
Американските разузнавателни служби са стигнали до заключението, че Китай умишлено
Коментари Харесай

Bloomberg: Разузнаването на САЩ обвинява Китай в неверни данни за COVID-19

Американските разследващи служби са стигнали до заключението, че Китай съзнателно прикрива степента на експлоадиране на епидемията от ковид в страната.

Занижени са както общият брой на инфекциите, по този начин и равнището на смъртността. Такива данни се съдържат в конфиденциален отчет, показан предходната седмица в Белия дом. Това оповестява организация Bloomberg с позоваване на осведомени източници.

Събеседниците на организацията са декларирали, че отчетът е конфиденциален и са отказали да опишат в детайли наличието му, само че същността се свежда до обстоятелството, че общественото отчитане на Китай за обстановката с ковид е съзнателно ненапълно. От това се прави извод, че формалните данни на Китай са подправени.

В същото време американските политици считат, че Китай не е единствената страна с подозрителни обществени отчети. Подозрения провокират също Иран, Индонезия, Северна Корея. Последната страна не е съобщила за нито един случай на болестта, което демонстрира евентуално занижаване на статистиката.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР